Hogy mi lehet finomabb a palacsintánál? Hát a palacsintatorta! Ünnepi vagy kevésbé ünnepi alkalmakra is remek választás! Mutatjuk, hogyan készítsd el!
A palacsinta már önmagában is egy nagyszerű találmány, de ha egy igazán mutatós édességre vágysz, akkor készíts palacsintatortát. Egyszerű elkészíteni, és egy tortához hasonlítva lényegesen kevesebb időt is vesz igénybe. Ráadásul úgy variálod, ahogy csak szeretnéd: lehet pudingos, csokis, mascarponés és lekváros is, a palacsintatorta mindenhogyan megállja a helyét!
Mi most egy kicsit kikacsintunk a nyárba, és egy erdei gyümölcsös változattal ragadtatunk el!
Hozzávalók
- 30 dkg liszt
- 3 dl tej
- 2 db tojás
- 2 dl olaj
- 3 ek cukor
- 1 csipet só
- 1 tk szódabikarbóna
- szóda
- Hozzávalók a krémhez:
- 10 dkg étcsokoládé
- 25 dkg mascarpone
- 20 dkg eperlekvár
- 10 dkg étcsokoládé ( tetejére )
- 15 dkg erdei gyümölcs( fagyasztott )
A palacsintához simára keverjük a lisztet, a tejet, az olajat a tojásokat, a cukrot, a sót és a szódabikarbónát, majd végül szódával hígítjuk.
Ezután a szokásos módon kisütjük a palacsintákat.
Az étcsokoládés krémhez vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét, majd a mascarponéval simára keverjük.
Ezután felépítjük a palacsintatortát: egy réteg étcsokikrém, egy réteg eperlekvár, és így tovább, amíg csak van mit tornyozni.
Ha a tetejére érünk felolvasztott csokival még nyakon önthetjük a tetejét, majd kicsit lehűtjük. Ezután már csak egy maradt hátra: elhelyezzük rajta az erdei gyümölcsöket, és eperlekvárral tálaljuk