Hogy mi lehet finomabb a palacsintánál? Hát a palacsintatorta! Ünnepi vagy kevésbé ünnepi alkalmakra is remek választás! Mutatjuk, hogyan készítsd el!
A palacsinta már önmagában is egy nagyszerű találmány, de ha egy igazán mutatós édességre vágysz, akkor készíts palacsintatortát. Egyszerű elkészíteni, és egy tortához hasonlítva lényegesen kevesebb időt is vesz igénybe. Ráadásul úgy variálod, ahogy csak szeretnéd: lehet pudingos, csokis, mascarponés és lekváros is, a palacsintatorta mindenhogyan megállja a helyét!
Mi most egy kicsit kikacsintunk a nyárba, és egy erdei gyümölcsös változattal ragadtatunk el!
A palacsintához simára keverjük a lisztet, a tejet, az olajat a tojásokat, a cukrot, a sót és a szódabikarbónát, majd végül szódával hígítjuk.
Ezután a szokásos módon kisütjük a palacsintákat.
Az étcsokoládés krémhez vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét, majd a mascarponéval simára keverjük.
Ezután felépítjük a palacsintatortát: egy réteg étcsokikrém, egy réteg eperlekvár, és így tovább, amíg csak van mit tornyozni.
Ha a tetejére érünk felolvasztott csokival még nyakon önthetjük a tetejét, majd kicsit lehűtjük. Ezután már csak egy maradt hátra: elhelyezzük rajta az erdei gyümölcsöket, és eperlekvárral tálaljuk
Képzeld el a ropogósra sült szalonnát, az édesre karamellizált hagymát, barnacukrot, balzsamecetet és egy kis…
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…