Hogy mi lehet finomabb a palacsintánál? Hát a palacsintatorta! Ünnepi vagy kevésbé ünnepi alkalmakra is remek választás! Mutatjuk, hogyan készítsd el!
A palacsinta már önmagában is egy nagyszerű találmány, de ha egy igazán mutatós édességre vágysz, akkor készíts palacsintatortát. Egyszerű elkészíteni, és egy tortához hasonlítva lényegesen kevesebb időt is vesz igénybe. Ráadásul úgy variálod, ahogy csak szeretnéd: lehet pudingos, csokis, mascarponés és lekváros is, a palacsintatorta mindenhogyan megállja a helyét!
Mi most egy kicsit kikacsintunk a nyárba, és egy erdei gyümölcsös változattal ragadtatunk el!
A palacsintához simára keverjük a lisztet, a tejet, az olajat a tojásokat, a cukrot, a sót és a szódabikarbónát, majd végül szódával hígítjuk.
Ezután a szokásos módon kisütjük a palacsintákat.
Az étcsokoládés krémhez vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét, majd a mascarponéval simára keverjük.
Ezután felépítjük a palacsintatortát: egy réteg étcsokikrém, egy réteg eperlekvár, és így tovább, amíg csak van mit tornyozni.
Ha a tetejére érünk felolvasztott csokival még nyakon önthetjük a tetejét, majd kicsit lehűtjük. Ezután már csak egy maradt hátra: elhelyezzük rajta az erdei gyümölcsöket, és eperlekvárral tálaljuk
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…