Hogy mi lehet finomabb a palacsintánál? Hát a palacsintatorta! Ünnepi vagy kevésbé ünnepi alkalmakra is remek választás! Mutatjuk, hogyan készítsd el!
A palacsinta már önmagában is egy nagyszerű találmány, de ha egy igazán mutatós édességre vágysz, akkor készíts palacsintatortát. Egyszerű elkészíteni, és egy tortához hasonlítva lényegesen kevesebb időt is vesz igénybe. Ráadásul úgy variálod, ahogy csak szeretnéd: lehet pudingos, csokis, mascarponés és lekváros is, a palacsintatorta mindenhogyan megállja a helyét!
Mi most egy kicsit kikacsintunk a nyárba, és egy erdei gyümölcsös változattal ragadtatunk el!
A palacsintához simára keverjük a lisztet, a tejet, az olajat a tojásokat, a cukrot, a sót és a szódabikarbónát, majd végül szódával hígítjuk.
Ezután a szokásos módon kisütjük a palacsintákat.
Az étcsokoládés krémhez vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét, majd a mascarponéval simára keverjük.
Ezután felépítjük a palacsintatortát: egy réteg étcsokikrém, egy réteg eperlekvár, és így tovább, amíg csak van mit tornyozni.
Ha a tetejére érünk felolvasztott csokival még nyakon önthetjük a tetejét, majd kicsit lehűtjük. Ezután már csak egy maradt hátra: elhelyezzük rajta az erdei gyümölcsöket, és eperlekvárral tálaljuk
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…