Gyakorta szoktunk kísérletezni a különböző pogácsa receptekkel, de amit most mutatunk, annál jobbat mi még nem ettünk!
A frissen sült pogácsa illatával és ízével nagyon kevés étel tud versenyezni, ráadásul az omlós vagy épp ropogós falatkákba lényegében bármit belesüthetünk: hagymát, tepertőt, túrót, hogy a magvakról már ne is beszéljünk.
A pogácsának szerintünk rettentően jól áll a túró, éppen ezért egy ilyen receptet hoztunk. A túrót mellesleg egyáltalán nem sajnáltuk, ugyanis a belesült tejterméktől lett igazán igazán lágy és omlós a pogácsánk tésztája.
50 dkg finomliszt
30 g élesztő
50 tehéntúró
25 dkg margarin
2 tojássárgája
20 g só
Az alapanyagokat alaposan összegyúrjuk, majd fél órára a hűtőbe tesszük pihentetni.
Ha ez megvolt, a tésztát kinyújtjuk, úgy hogy az egyik felét vékonyabbra készítjük, majd a vékonyabb felét tojásfehérjével bekenjük, és ráhajtjuk a vastagabb felét.
A tésztát ezután 90 fokban elfordítjuk, és jöhet még egyszer ugyanez: megint az egyik felét jobban kinyújtjuk, majd tojással bekenjük, és szintén ráhatjuk a vastagabb felét.
Ezt az egészet kb. 1 centis vastagságúra kinyújtjuk, kiszaggatjuk. Felverjük a tojást, majd megkenjük vele a tetejét.
Előmelegített sütőben, 200 fokon körülbelül 25-30 percig sütjük.
[sc name=”facebook” ]
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…
Hallottál már a lila McDonald’s shake-ről, amiért Amerikában mindenki odavan? Most végre nálunk is elérhető…