Gyakorta szoktunk kísérletezni a különböző pogácsa receptekkel, de amit most mutatunk, annál jobbat mi még nem ettünk!
A frissen sült pogácsa illatával és ízével nagyon kevés étel tud versenyezni, ráadásul az omlós vagy épp ropogós falatkákba lényegében bármit belesüthetünk: hagymát, tepertőt, túrót, hogy a magvakról már ne is beszéljünk.
A pogácsának szerintünk rettentően jól áll a túró, éppen ezért egy ilyen receptet hoztunk. A túrót mellesleg egyáltalán nem sajnáltuk, ugyanis a belesült tejterméktől lett igazán igazán lágy és omlós a pogácsánk tésztája.
50 dkg finomliszt
30 g élesztő
50 tehéntúró
25 dkg margarin
2 tojássárgája
20 g só
Az alapanyagokat alaposan összegyúrjuk, majd fél órára a hűtőbe tesszük pihentetni.
Ha ez megvolt, a tésztát kinyújtjuk, úgy hogy az egyik felét vékonyabbra készítjük, majd a vékonyabb felét tojásfehérjével bekenjük, és ráhajtjuk a vastagabb felét.
A tésztát ezután 90 fokban elfordítjuk, és jöhet még egyszer ugyanez: megint az egyik felét jobban kinyújtjuk, majd tojással bekenjük, és szintén ráhatjuk a vastagabb felét.
Ezt az egészet kb. 1 centis vastagságúra kinyújtjuk, kiszaggatjuk. Felverjük a tojást, majd megkenjük vele a tetejét.
Előmelegített sütőben, 200 fokon körülbelül 25-30 percig sütjük.
[sc name=”facebook” ]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…