Gyakorta szoktunk kísérletezni a különböző pogácsa receptekkel, de amit most mutatunk, annál jobbat mi még nem ettünk!

A frissen sült pogácsa illatával és ízével nagyon kevés étel tud versenyezni, ráadásul az omlós vagy épp ropogós falatkákba lényegében bármit belesüthetünk: hagymát, tepertőt, túrót, hogy a magvakról már ne is beszéljünk.

A pogácsának szerintünk rettentően jól áll a túró, éppen ezért egy ilyen receptet hoztunk. A túrót mellesleg egyáltalán nem sajnáltuk, ugyanis a belesült tejterméktől lett igazán igazán lágy és omlós a pogácsánk tésztája.

pogácsa
Ezt a kevéske három darabot tudtuk megmenteni a cikk fotójához, ugyanis olyan hamar elkapkodták.

Hozzávalók

50 dkg finomliszt

30 g élesztő

50 tehéntúró

25 dkg margarin

2 tojássárgája

20 g só

 

Az alapanyagokat alaposan összegyúrjuk, majd fél órára a hűtőbe tesszük pihentetni.

Ha ez megvolt, a tésztát kinyújtjuk, úgy hogy az egyik felét vékonyabbra készítjük, majd a vékonyabb felét tojásfehérjével bekenjük, és ráhajtjuk a vastagabb felét.

A tésztát ezután 90 fokban elfordítjuk, és jöhet még egyszer ugyanez: megint az egyik felét jobban kinyújtjuk, majd tojással bekenjük, és szintén ráhatjuk a vastagabb felét.

Ezt az egészet kb. 1 centis vastagságúra kinyújtjuk, kiszaggatjuk. Felverjük a tojást, majd megkenjük vele a tetejét.

Előmelegített sütőben, 200 fokon körülbelül 25-30 percig sütjük.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetés: