Fotó: Magyarország Tortája
Mint 2007 óta minden évben, idén is kiosztották az ország tortája címet, amit ezúttal nem más, mint Fodor Sándor budapesti cukrász (Habcsók Cukrászda) „Napraforgó” fantázianevű alkotása nyert el.
A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén 15. alkalommal hirdette meg a Magyarország Tortája versenyt augusztus 20-i nemzeti ünnepünk alkalmából. Fodor Sándor nyertes süteményét a napraforgómezők ihlették, amihez olyan alapanyagokat használt fel a készítő, mint a vilmoskörte, a hársméz, a joghurt, a pirított napraforgó és a karamellizált csokoládé. „Csokoládés, ropogós talpon, búzalisztmentes, pirított napraforgó-őrleménnyel készült felverten helyezkednek el a különböző textúrájú rétegek” – olvasható a testület hivatalos közleményében.
Az év cukormentes tortájának járó díjat a tavalyi Magyarország Tortája győztes Füredi Krisztián (Hisztéria Cukrászda, Tápiószecső) sárgabarackos „Beszterce rózsája” süteménye nyerte el.
Az Ország tortája mellett külön tortát díjaztak a Vadászati és Természeti Világkiállítás nevében is, ahol ugyancsak Füredi Krisztián lett az első „Nimród” nevű kreációjával .
[sc name=”facebook” ][/sc]
Te is ismered a jelenetet, ugye? Egy fárasztó nap után hazaérsz, a gyerek nyafog, hogy…
A gasztronómia világában a siker ma már nem csak a tányéron dől el. Egyre több…
Az idei húsvét garantáltan könnyeket csal a szemedbe – méghozzá az ízélménytől! Az Univer egy…
Ha eddig csak annyit tudtál a matcháról, hogy valami furcsa zöld por, amit a fiatalok…
A mosási szerek dinamikus világában a Mosóparfüm kedvenccé vált azok körében, akik friss, tartós illatot…
Az utóbbi években látványosan megváltozott a fiatalok viszonya az alkoholmentes italokhoz. A HEINEKEN és az…