Fotó: Magyarország Tortája
Mint 2007 óta minden évben, idén is kiosztották az ország tortája címet, amit ezúttal nem más, mint Fodor Sándor budapesti cukrász (Habcsók Cukrászda) „Napraforgó” fantázianevű alkotása nyert el.
A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén 15. alkalommal hirdette meg a Magyarország Tortája versenyt augusztus 20-i nemzeti ünnepünk alkalmából. Fodor Sándor nyertes süteményét a napraforgómezők ihlették, amihez olyan alapanyagokat használt fel a készítő, mint a vilmoskörte, a hársméz, a joghurt, a pirított napraforgó és a karamellizált csokoládé. „Csokoládés, ropogós talpon, búzalisztmentes, pirított napraforgó-őrleménnyel készült felverten helyezkednek el a különböző textúrájú rétegek” – olvasható a testület hivatalos közleményében.
Az év cukormentes tortájának járó díjat a tavalyi Magyarország Tortája győztes Füredi Krisztián (Hisztéria Cukrászda, Tápiószecső) sárgabarackos „Beszterce rózsája” süteménye nyerte el.
Az Ország tortája mellett külön tortát díjaztak a Vadászati és Természeti Világkiállítás nevében is, ahol ugyancsak Füredi Krisztián lett az első „Nimród” nevű kreációjával .
[sc name=”facebook” ][/sc]
Van valami különös béke abban, amikor az ember egy csipetnyi Parajdi sót szór az ételbe.…
A modern fürdőszoba nemcsak praktikus helyiség, hanem napi feltöltőállomás. A zuhanykabin pedig a központi elem:…
Gondoltál már arra, miért olvad el a lelked is egy kocka csokitól? Lerántjuk a leplet…
Van valami egészen megmagyarázhatatlan abban, ahogy az őszi levegőben megjelenik a sült tök és a…
Miért mondanak le egyre többen a tusfürdőről, és vajon tényleg működik ez a „soapless” életmód?…
A modern konyha egyik legkényelmesebb berendezése a mosogatógép. Megspórolja a kézi mosogatás idejét, víztakarékos, és…