Mint 2007 óta minden évben, idén is kiosztották az ország tortája címet, amit ezúttal nem más, mint Fodor Sándor budapesti cukrász (Habcsók Cukrászda) „Napraforgó” fantázianevű alkotása nyert el. 

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén 15. alkalommal hirdette meg a Magyarország Tortája versenyt augusztus 20-i nemzeti ünnepünk alkalmából. Fodor Sándor nyertes süteményét a napraforgómezők ihlették, amihez olyan alapanyagokat használt fel a készítő, mint a vilmoskörte, a hársméz, a joghurt, a pirított napraforgó és a karamellizált csokoládé. „Csokoládés, ropogós talpon, búzalisztmentes, pirított napraforgó-őrleménnyel készült felverten helyezkednek el a különböző textúrájú rétegek” – olvasható a testület hivatalos közleményében.

ország tortája 2021
Fodor Sándor Napraforgó nevű süteménye nyert idén.  Fotó: Magyarország tortája

Az év cukormentes tortájának járó díjat a tavalyi Magyarország Tortája győztes Füredi Krisztián (Hisztéria Cukrászda, Tápiószecső) sárgabarackos „Beszterce rózsája” süteménye nyerte el.

Az Ország tortája mellett külön tortát díjaztak a Vadászati és Természeti Világkiállítás nevében is, ahol ugyancsak Füredi Krisztián lett az első „Nimród” nevű kreációjával .

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetés: