Fotó: Martha Stewart
Hiszitek vagy sem a krumplipüré vegán formában is ugyanúgy működik, így nem kell lemondanotok az ízéről.
A klasszikus krumplipüré vajjal és tejjel, esetleg tejföllel készül, így egy cseppet sem mondható vegán ételnek. Számtalan tipp létezik a tökéletes krumplipüré elkészítéséhez – lehet például pirított hagymás vagy megbolondíthatjuk karamellizált körtével – ám a vegán változatokkal jóval kevesebben foglalkoznak, mondván, hogy biztosan nem lehet olyan finom, mint az eredeti. Ez óriási tévedés: mutatunk egy olyan bevált receptet, ahol semmit nem fogtok észrevenni, ha egyébként tejföllel szeretitek a krumplis köretet.
Ez a recept teljesen mentes az állati alapanyagoktól, így a vegetáriánusok mellett a vegán étrenden élők is nyugodt szívvel fogyaszthatják.
1 kg burgonya
2 evőkanál vegán vaj vagy olívaolaj
150 g Dr. Oetker Vegán krém
só
szerecsendió
A burgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk, majd sós, hideg vízben feltesszük főzni.
Ha megfőttek, még melegében tőrjük át alaposan, majd adjuk hozzá a zsiradékot, a vegán krémet, és fűszerezzük ízlés szerint. (A szerecsendiót ne feledjétek, nagyon jó ízt ad neki).
Alaposan dolgozzuk össze az egészet, ha kell még sózzunk utána. Melegen fogyasztva a legfinomabb. (Ha időnk engedi, akkor még egy kis sült fokhagymával is megízesíthetjük.)
Jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ]
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…