Fotó: Martha Stewart
Hiszitek vagy sem a krumplipüré vegán formában is ugyanúgy működik, így nem kell lemondanotok az ízéről.
A klasszikus krumplipüré vajjal és tejjel, esetleg tejföllel készül, így egy cseppet sem mondható vegán ételnek. Számtalan tipp létezik a tökéletes krumplipüré elkészítéséhez – lehet például pirított hagymás vagy megbolondíthatjuk karamellizált körtével – ám a vegán változatokkal jóval kevesebben foglalkoznak, mondván, hogy biztosan nem lehet olyan finom, mint az eredeti. Ez óriási tévedés: mutatunk egy olyan bevált receptet, ahol semmit nem fogtok észrevenni, ha egyébként tejföllel szeretitek a krumplis köretet.
Ez a recept teljesen mentes az állati alapanyagoktól, így a vegetáriánusok mellett a vegán étrenden élők is nyugodt szívvel fogyaszthatják.
1 kg burgonya
2 evőkanál vegán vaj vagy olívaolaj
150 g Dr. Oetker Vegán krém
só
szerecsendió
A burgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk, majd sós, hideg vízben feltesszük főzni.
Ha megfőttek, még melegében tőrjük át alaposan, majd adjuk hozzá a zsiradékot, a vegán krémet, és fűszerezzük ízlés szerint. (A szerecsendiót ne feledjétek, nagyon jó ízt ad neki).
Alaposan dolgozzuk össze az egészet, ha kell még sózzunk utána. Melegen fogyasztva a legfinomabb. (Ha időnk engedi, akkor még egy kis sült fokhagymával is megízesíthetjük.)
Jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…