Bár a tiramisu alapja a kávé, nem feltétlenül kell, hogy mi is azzal készítsük. Ha valamilyen könnyedebb finomságra vágysz, akkor itt a málnás tiramisu, amelyet nyugodtan elkészíthetsz fagyasztott gyümölcsből is.
Az olaszok kedvenc desszertje a tiramisu a bogyós gyümölcsökkel készítve is fantasztikusan finom. Bár ha hivatalosan vesszük, akkor ez már nem is tiramisu, hiszen nincs benne kávé. Szerintünk viszont nem muszáj mindig komolyan venni a szabályokat, a hamis tiramisu málnával is nagyon klassz, ráadásul gyerekeknek is adható.
A tiramisu emellett az az édesség, amit pikk pakk össze lehet rakni, szóval aki nem szeret sütni, annak is alkalmas desszert lehet. A málna egyébként azért jó választás a tiramisu mellé, mivel az alaprecept krémes, édes ízvilágát képes ellensúlyozni a málna savanykássága.
Hozzávalók
- 20 dkg mascarpone
- 2,5 dl tejszín
- 3 tojássárgája
- 4 evőkanál porcukor
- 1 csomag babapiskóta
- vaníliás cukor
- A málnaszószhoz:
- 50 dkg málna (fagyasztott is lehet)
- 4 evőkanál porcukor
- fél citrom leve
A málnaszószhoz a málnát tálba tesszük, ízesítjük a cukorral és a citromlével, majd összeturmixoljuk.
A mascarponéhoz hozzáadjuk a cukrot, ízlés szerint vaníliás cukrot, 3 tojássárgáját, és jól összekeverjük. Ezután óvatosan hozzáadjuk a kemény habbá vert tejszínt is.
A babapiskótákat belemártogatjuk a málnaszószba, beletesszük egy tálba, és befedjük egy réteg mascarponkrémmel. Ezt követően ismét babapiskóta-réteg következik, majd mascarponekrém. Ízlés szerint kakaóporral is meghinthetjük a málnás tiramisu tetejét.