Bár a tiramisu alapja a kávé, nem feltétlenül kell, hogy mi is azzal készítsük. Ha valamilyen könnyedebb finomságra vágysz, akkor itt a málnás tiramisu, amelyet nyugodtan elkészíthetsz fagyasztott gyümölcsből is. 

Az olaszok kedvenc desszertje a tiramisu a bogyós gyümölcsökkel készítve is fantasztikusan finom. Bár ha hivatalosan vesszük, akkor ez már nem is tiramisu, hiszen nincs benne kávé. Szerintünk viszont nem muszáj mindig komolyan venni a szabályokat, a hamis tiramisu málnával is nagyon klassz, ráadásul gyerekeknek is adható.

A tiramisu emellett az az édesség, amit pikk pakk össze lehet rakni, szóval aki nem szeret sütni, annak is alkalmas desszert lehet. A málna egyébként azért jó választás a tiramisu mellé, mivel az alaprecept krémes, édes ízvilágát képes ellensúlyozni a málna savanykássága.

Hozzávalók

  • 20 dkg mascarpone
  • 2,5 dl tejszín
  • 3 tojássárgája
  • 4 evőkanál porcukor
  • 1 csomag babapiskóta
  • vaníliás cukor
  • A málnaszószhoz:
  • 50 dkg málna (fagyasztott is lehet)
  • 4 evőkanál porcukor
  • fél citrom leve

A málnaszószhoz a málnát tálba tesszük, ízesítjük a cukorral és a citromlével, majd összeturmixoljuk.

A mascarponéhoz hozzáadjuk a cukrot, ízlés szerint vaníliás cukrot, 3 tojássárgáját, és jól összekeverjük. Ezután óvatosan hozzáadjuk a kemény habbá vert tejszínt is.

A babapiskótákat belemártogatjuk a málnaszószba, beletesszük egy tálba, és befedjük egy réteg mascarponkrémmel. Ezt követően ismét babapiskóta-réteg következik, majd mascarponekrém. Ízlés szerint kakaóporral is meghinthetjük a málnás tiramisu tetejét.

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: