Valószínűleg nem találunk olyan háztartást, amelyben ne lenne (mindig) hagyma. Mert a húslevestől a tökfőzeléken át a kőrözöttig elég sok étel alapanyaga. Ma már gyógyító hatása is egyre inkább közismert, de hogy méh- és darázscsípés esetén a hagyma életet menthet, arról sehol sem olvashatunk.
A hagymát a csípés tüneteinek enyhítésére javasolják gyulladáscsökkentő hatása miatt. (Erre persze nem csak a hagyma jó: többek között a levendulaolaj is nyugtatja a bőrt.) A hagyma azonban sokkal többet tud ennél! A hagymának van ugyanis egy olyan tulajdonsága, amely miatt méh- vagy darázscsípés esetén azonnali használata javasolt, ennek alapja pedig az ozmózis néven ismert jelenség: ha frissen félbevágott hagymát teszünk a friss csípésre (méhcsípés esetén természetesen a fullánk eltávolítása után), az kiszívja a mérget, és így megelőzhetjük az esetleges allergiás reakciót is. (Ehhez a hagymát 5-10 percig hagyjuk a csípésen.) Érdemes tehát nem csak a konyhában, hanem a túrahátizsákban is hagymát tartanunk, hogy csípés esetén kéznél legyen.
Az utóbbi években látványosan megváltozott a fiatalok viszonya az alkoholmentes italokhoz. A HEINEKEN és az…
Ha idén valami igazán különleges élményt keresel Valentin-napra, a McDonald’s Nyugati téri étterme egy romantikus…
A szombat este sokak számára a hétvége legjobb része: ilyenkor van idő kicsit lelassulni, feltöltődni…
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…