Categories: HírekReceptek

Hagyományos barack süti, a lagzik nagy sztárja

A barack süti többnyire a lakodalmakból lehet ismerős, és egyszerűbb elkészíteni, mint első látásra tűnik. 

Ha eddig mindig csak a lakodalmakban vagy nagyobb vendégségekben volt lehetőségünk élvezni a barack süti ízét, és már rég letettünk az elkészítéséről, ki kell “ábrándítsunk”: bár nyilván vannak nála egyszerűbb sütemények, a lakodalmak sztárja nem is olyan nehéz, mint amilyennek elsőre tűnik.

Arra kell leginkább figyelni, hogy formázáskor ne törjön darabokra, és a töltelék se legyen száraz. Érdemes egy-két nappal korábban elkészíteni, mert állás közben sokat puhul süti!

Forrás Cookpad

Hozzávalók

  • 20 dkg zsír
  • 30 dkg porcukor
  • 2d b tojássárgája
  • 1 tasak sütőpor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 csip
  • 2dl tej
  • 70 dkg liszt
  • A kisült tészta kikapart belseje
  • 1 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 4 dkg porcukor
  • 1tasak vaníliás cukor
  • 10  dkg darált dió
  • 3ek baracklekvár
  • ísz rumaroma
  • 2dl tej
  • 1k üvvérnarancsaroma
  • 1db tojásfehérje
  • kristálycukor

 

A tészta hozzávalóit a tej és a liszt kivételével egy tálban összekeverjük, majd apránként, felváltva hozzákeverjük a lisztet és a tejet is. Sima tésztává gyúrjuk. A tésztát 1 órát pihentetjük a hűtőben.

A pihentetett tésztából dió nagyságú gömböket formázunk, amiket tepsire sorakoztatunk. A gombócokat 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt világosra sütjük. Még melegen kikaparjuk a sütik belsejét.

A töltelékhez a kikapart tésztához adjuk a kakaóport, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a darált diót, majd hozzáöntjük a lekvárt és a rumaromát is, végül a tejjel teljesen simára dolgozzuk. A tölteléket 30 percre a hűtőbe tesszük.

A félgömböket megtöltjük a kihűlt töltelékkel: ügyeljünk arra, hogy ne töltsük őket púposra, akkor jó, ha éppen csak tele vannak. Egy kevés töltelékkel kettesével összeragasztjuk a félgömböket.

A vérnarancsaromát egy tálba öntjük, és foltokban megkenjük vele a barack felületét. A felvert tojásfehérjével lekenjük, és azonnal kristálycukorba forgatjuk a sütiket.

[sc name=”facebook” ]

Éva Benke
Éva Benke

Recent Posts

Hagyományos magyar receptek, amelyeket érdemes otthon kipróbálni

A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…

3 hét ago

Konyhaberendezés a hatékony főzéshez

Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…

1 hónap ago

TP-Link Deco Mesh XE75: Az új generációs hálózat otthon és irodában

A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…

1 hónap ago

TP-Link Deco BE65: A hálózatok új szintje otthon és irodában

A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…

1 hónap ago

TP-Link Deco X10: Az otthoni Mesh Wi-Fi új korszaka

Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…

1 hónap ago

TP-LINK DECO X60: A TÁGAS OTTHONOK IDEÁLIS MESH MEGOLDÁSA

A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…

1 hónap ago