A kínai éttermek egyik sztárja kétségkívül az édes-savanyú mártás, amelyért egy időben mi is nagyon oda voltunk.
Az édes-savanyú szószt a kínai gyorséttermek tették világhírűvé, de már jó ideje üveges formában is kapni a boltokban. Ezekkel az a legnagyobb gond, hogy tele vannak mindenféle mesterséges alapanyagokkal, amivel nem kellene traktálni a szervezetünket.
Van azonban egy remek hírünk a kínai konyha szerelmeseinek, mégpedig az, hogy házilag is egész könnyen elkészíthető a szósz, amely remekül megy majd a különböző húsfélékhez, és rántott zöldségekhez is nyugodtan tálalhatjuk.
Szerintünk megér egy próbát!
Az újhagyma szárát és a sárgarépát vágjuk fel ízlés szerinti nagyságúra. A ketchupot öntsük egy lábasba, öntsük hozzá a szójaszószt, az almaecetet, a mézet és a chiliszószt, adjuk hozzá az étkezési keményítőt és a vizet, majd az egészet keverjük simára.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Ha kész, keverjük hozzá az összevágott sárgarépát és a hagyma zöldjét.
Ezeket az összetevőket ki is hagyhatjuk belőle.
Recept forrása: Só és bors
Borítókép forrása: Cookpad
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…