A kínai éttermek egyik sztárja kétségkívül az édes-savanyú mártás, amelyért egy időben mi is nagyon oda voltunk.
Az édes-savanyú szószt a kínai gyorséttermek tették világhírűvé, de már jó ideje üveges formában is kapni a boltokban. Ezekkel az a legnagyobb gond, hogy tele vannak mindenféle mesterséges alapanyagokkal, amivel nem kellene traktálni a szervezetünket.
Van azonban egy remek hírünk a kínai konyha szerelmeseinek, mégpedig az, hogy házilag is egész könnyen elkészíthető a szósz, amely remekül megy majd a különböző húsfélékhez, és rántott zöldségekhez is nyugodtan tálalhatjuk.
Szerintünk megér egy próbát!
Az újhagyma szárát és a sárgarépát vágjuk fel ízlés szerinti nagyságúra. A ketchupot öntsük egy lábasba, öntsük hozzá a szójaszószt, az almaecetet, a mézet és a chiliszószt, adjuk hozzá az étkezési keményítőt és a vizet, majd az egészet keverjük simára.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Ha kész, keverjük hozzá az összevágott sárgarépát és a hagyma zöldjét.
Ezeket az összetevőket ki is hagyhatjuk belőle.
Recept forrása: Só és bors
Borítókép forrása: Cookpad
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…