suhantott leves
Forrás: Ízőrzők

A suhantott leves egy nagyon egyszerű, és sokféleképpen variálható hagyományos étel. Mutatjuk, mi hogyan ismerjük. 

Amikor a suhantott levesek után keresgéltünk, feltűnt, hogy nagyon sokféleképpen készítik, sokan sok mindent belepakolnak. Régen a szegények eledelének tartották elsősorban azért, mert olyan alapanyagokból készült, ami többnyire minden konyhában megtalálható volt.

A neve eredetét illetően nem egyeznek a források: míg egyesek szerint a sercegő zsiradékról, addig mások szerint a suhantott tésztáról kaphatta nevét – mi inkább ez utóbbit tartjuk esélyesebbnek. Bár tejföllel is szokás ízesíteni, semmiképpen ne főzéskor, hanem inkább a tálaláskor tegyünk rá.

suhantott leves | Vájling.hu  - Az élet minden pillanatához
Krumpligombóccal is szokás tálalni Forrás Kata konyhája

Hozzávalók

1 kanálnyi zsiradék
1 kis fej hagyma apróra vágva,
mokkáskanálnyi tört paprika
só, kevés őrölt bors
5-7 dkg reszelt tészta
1 liter víz
A zsiradékot felrakjuk melegedni egy fazékba, beleszórjuk az apróra vágott vöröshagymát. Ha már szépen megpirult, a kifehéredéstől egy picurkát több – rárakjuk a paprikát, borsot, gyorsan elkeverjük és már fel is öntjük a vízzel.
A legjobb módi erre az, hogy amikor a paprikát bele akarjuk szórni lehúzzuk a leves alapját, így nem érhet baleset, nem fog megégni a paprika a zsiradékban.
Felöntöttük az egészet vízzel, benne van az ízlés szerinti só és bors, felforraljuk.
Amint forr – beledobjuk a reszelt tésztát.
Ha megfőtt a tészta – elkészült.
Ahhoz képest hogy tényleg csak pár alapanyagból van, mégis kellemes eledel.
Recept forrása: Magyar Kukta
[sc name=”facebook” ]
author avatar
Éva Benke
Hirdetés: