Az angol reggeli igencsak megosztó, egyesek imádják, mások – leginkább a bab miatt – nem rajonganak érte. Mi az előbbi táborba tartozunk, szerintünk nincs is jobb, mint egy igazán bőséges, sós reggelivel indítani a napo!
Az angolok aztán valóban betartják azt az elképzelést, miszerint a reggeli a nap legfontosabb része. Náluk a tradicionális reggeli olyan gazdag, hogy gyakorlatilag elmehetne ebédnek is. Ez gyakorlatilag a követezőből fakad: az angolok hisznek benne, hogy a reggel kifejezetten jót tesz a gyomornak, ha meleg ételt eszünk, így fontos, hogy melegen tartsuk az elkészült reggelit.
Mutatjuk, hogyan készül egy igazi kontinentális tál!
Hozzávalók
- 4 szelet bacon
- 5 dkg véres hurka
- 10 dkg sütnivaló kolbász
- 3 közepes db csiperkegomba
- 5 dkg koktélparadicsom
- 1 doboz cannellini bab konzerv (paradicsomos)
- 1 db tojás
- 3 ek vaj
Egy serpenyőben megsütjük a baconszeleteket, és mellérakjuk a véres hurkát, plusz a kolbászt is. Ha megsültek, kiszedjük őket, és felhasználásig állni hagyjuk.
Ugyanabban a serpenyőben vajat olvasztunk, amiben megsütjük a gombát és a paradicsomot. Amikor készen vannak, ugyanúgy kiszedjük, és félretesszük, ahogy a húsokkal is tettünk.
Egy kis lábosban felmelegítjük a paradicsomszószos babot.
A serpenyőnkben újabb adag vajat olvasztunk, és egy tojás felhasználásával tükörtojást készítünk.
Egy nagy tányéron szépen csinosan elrendezünk mindent, és pirítóst kínálunk mellé. Kész is a hamisítatlan angol reggeli.