Tombol a nyár, aki teheti, vízparton nyaral – és ha már nyaral, nem főz (minden nap), hanem a strand büféjében, vagy egy étteremben ebédel, vacsorázik. Vízparton nyilván halat.
Kérdés persze, hogy a hal a szomszéd folyóból, tóból származik-e. A Magyarországon legkedveltebb hekk biztosan nem: a hekk tengeri hal, hozzánk leginkább Argentínából érkezik. De az édesvizi halak, a ponty, a keszeg, a harcsa sem feltétlenül Magyarországról kerül éttermi tányérunkba. A Balatonban például 2013 óta tilos a halászat, ha ízletes balatoni halra vágyunk, egy horgász barátra lesz szükségünk, aki az aznapi fogásból készült csemegét megosztja velünk. Horgászbarátság híján be kell érjük a messzebbről érkező, leginkább import halakkal. A Tudatos Vásárlók Egyesülete tavaly honlapján az egész országból összegyűjtötte azokat a halsütőket és halbisztrókat, ahol édesvizi halat ehetünk – de hogy ez mindenhol friss és helyi, azt még ők sem állítják.
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…
Hallottál már a lila McDonald’s shake-ről, amiért Amerikában mindenki odavan? Most végre nálunk is elérhető…