Tombol a nyár, aki teheti, vízparton nyaral – és ha már nyaral, nem főz (minden nap), hanem a strand büféjében, vagy egy étteremben ebédel, vacsorázik. Vízparton nyilván halat.
Kérdés persze, hogy a hal a szomszéd folyóból, tóból származik-e. A Magyarországon legkedveltebb hekk biztosan nem: a hekk tengeri hal, hozzánk leginkább Argentínából érkezik. De az édesvizi halak, a ponty, a keszeg, a harcsa sem feltétlenül Magyarországról kerül éttermi tányérunkba. A Balatonban például 2013 óta tilos a halászat, ha ízletes balatoni halra vágyunk, egy horgász barátra lesz szükségünk, aki az aznapi fogásból készült csemegét megosztja velünk. Horgászbarátság híján be kell érjük a messzebbről érkező, leginkább import halakkal. A Tudatos Vásárlók Egyesülete tavaly honlapján az egész országból összegyűjtötte azokat a halsütőket és halbisztrókat, ahol édesvizi halat ehetünk – de hogy ez mindenhol friss és helyi, azt még ők sem állítják.
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…