Mi igazából a kezdetektől fogva jó viszonyt ápolunk a tökfőzelékkel, a főzelékek között az egyik legnagyobb kedvenc.
A jó tökfőzelék titka bár rejlik az elkészítési módban is, valójában ennél azonban sokkal fontosabb a tök minősége. Vannak zöldségek, amelyek fagyottan is finomak, ám a tök nem tartozik közéjük, a friss példányok a legfinomabbak.
Persze azért az sem mindegy, hogyan készítjük, például, ha túl sok lisztet teszünk bele, akkor bizony nem lesz finom. A kapor ellenben remekül illik a tökhöz, édeskés ízvilága miatt pedig általában még a gyerekek is szeretek a tökfőzeléket. Ez pedig valljuk be, nem kis teljesítmény a főzelékek között.
A hagymát finomra aprítjuk. Egy nagy lábosban vajat olvasztunk, hozzáadjuk a hagymát, és kevergetve puhára pároljuk. A lábosba szórjuk a tököt, megsózzuk, átkeverjük, lefedjük és addig pároljuk, míg össze nem esik. Hozzáadjuk a tejszín háromnegyedét, és addig főzzük az egészet, míg éppen meg nem puhul a tök, de nem főzzük péppé. A maradék tejszínt egy külön kis tálban kikeverjük a keményítővel, és a főzelékhez adjuk. Elkeverjük, hozzáadjuk a finomra vágott kaprot, egyet rottyantunk rajta, és elzárjuk alatta a lángot. Már kész is!
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…