Előző cikkünkben már beszámoltunk nektek a másnapos zabkásákról és arról, hogy miért is érdemes zabpelyhet fogyasztanunk. Nos, ahány ember, annyi zabkása, mégis megpróbáltunk összegyűjteni pár különösen ínycsiklandó és persze egészséges receptet, amelyekkel tuti nem lőtök mellé!
Az alap “technika” itt is marad, tehát egy csatos vagy befőttes üvegben rétegezve helyezzük el az összetevőket. Érdemes a zabpehellyel kezdenünk, majd jöhet a többi finomság, a végére pedig a mandulatejet hagyjuk! Ezután néhány órára vagy akár egy egész éjszakára is pihentessük a hűtőnkben. Másnapra a zabpehely finom és puha lesz.
Szemezgessünk akkor néhány klassz másnapos zabkásás reggeli variáció közül, amelyek egészen biztosan feltöltik az energiaraktárainkat!
0.5 bögre zabpehely
1 dl mandulatej
10 dkg görög joghurt
1 evőkanál chia mag
2 evőkanál cukormentes áfonyalekvár
néhány szem áfonya
reszelt citromhéj
0.5 bögre zabpehely
1 dl mandulatej
10 dkg görög joghurt
1 evőkanál juharszirup
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál mogyoróvaj
fél vanília rúd
0.5 bögre zabpehely
1 dl mandulatej
1-2 evőkanál méz
1 teáskanál fahéj
2-3 evőkanál reszelt répa
1 marék pekándió
0.5 bögre zabpehely
1 dl mandulatej
10 dkg görög joghurt
1/2 reszelt alma
negyed citrom leve
1 evőkanál mák
1-2 db mandarin
Képzeld el a ropogósra sült szalonnát, az édesre karamellizált hagymát, barnacukrot, balzsamecetet és egy kis…
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…