Hírek

Kinder Pingui szelet házilag

Sokan imádják a boltilag vásárolható Kinder Pinguit, ám jó hír, hogy otthon is el tudjátok készíteni Kinder Pingui szelet formájában. Igazából csupa olyan dologból áll, amit csak szeretne lehet, ráadásul nemcsak a gyerekek rajonganak majd érte. 

Ha valamilyen különleges édességgel szeretnéd meglepni szeretteidet, vagy éppen magadat, akkor a Kinder Pingui szelet tökéletes erre az alkalomra. Nem hitegetünk senkit, az elkészítése nem éppen egyszerű, ám kétségkívül megéri a rá szánt időt.

Bár itt is többféle variáció létezik, nekünk ez a Kinder Pingui szelet vált be igazán.

Hozzávalók

  • 8 tojás,
  • 8 kanál cukor,
  • 8 kanál liszt,
  • 8 kanál víz,
  • 2 kanál kakaó,
  • 1 tasak sütőpor.

Krém

  • 500 – 600 ml tejszín,
  • 1 zselatin,
  • 2 kanál méz.

Közepére:

  • 150 g csoki,
  • 100 g olaj

Az alapot egy 8 tojásos piskóta adja majd: 8 fehérjét kevés cukorral kemény habbá verünk. A sárgákat, 8 kanál cukorral fel kell verni, míg meg nem fehéredik, és lassan hozzá kell adagolni a 8 kanál lisztet, a 8 kanál vizet, a 2 kanál kakaót és egy sütőport, majd majd össze kell keverni a felvert habbal és 2 egyforma tepsire elosztani. Pár perc alatt a lapokat készre sütjük.

A krémhez-habhoz: kell 500-600 ml tejszín vagy zacskós (ízlés szerint), 1 zselatin és 2 kanál mez. A tejszín felét fel kell verni kemény habbá, majd a zselatin felét 3 kanál vízbe 4 percig állni hagyni, majd megmelegíteni és hozzáadni a tejszínhabhoz a mézzel együtt. Ezután felverjük, majd rákenjük az egyik piskótára és fél órára hűtőben kell pihentetni.

Középre megy egy csokiréteg (150 g csoki, 100 g olaj) ezt gőz fölött felolvasztjuk,  majd a megdermedt hab tetejére adagoljuk, és ismételten lehűtjük.

A tejszín másik felét ugyanúgy el kell készíteni, majd rátenni és lefedni a második piskótával. A tetejére mehet az olvasztott csoki egy kis tejjel vagy tejszínnel, hogy ne keményedjen meg.

Éva Benke

Recent Posts

Recession pop 2025 – mi ez, és miért dobja fel a hangulatod válságidőben?

Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…

2 nap ago

Sakktábla saláta recept – a legújabb nyári trend, amit látnod és kóstolnod kell!

A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…

2 nap ago

Menopauza és étkezés – miért legyünk egészségközpontúak, nem fogyókúrázók?

A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…

3 nap ago

Sminkeltávolítás 2 perc alatt – női praktika reggelre

Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…

3 nap ago

Bögre csokis süti fél perces élvezettel

Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…

3 nap ago

Miért jó, ha magyar terméket választunk? Most már tudományosan is megéri!

Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…

3 nap ago