Egy jó zöldségleves ezerféle lehet. Mutatunk egy alapreceptet, ami bármikor jól jön, és kedvetek szerint variálható.
A zöldséglevesnek rengeteg arca van, készíthetjük a szezonnak megfelelő, friss zöldségekből, és fagyasztott alapanyagokból is, a zöldfűszereknek hála pedig a különféle ízvilágokkal játszadozhatunk el: lehet klasszikus magyaros, könnyed olaszos vagy akár egzotikus kínai is. Lehet habarással, vagy anélkül, tésztával vagy éppen grízgaluskával kiegészítve is.
Most egy olyan zöldségleves receptet hoztunk, ami villámgyorsan kész, semmi extra összetevőt nem igényel, és forrón tálalva különösen jól esik ebben a zord hideg időben.
Hozzávalók
- 4 db sárgarépa
- 10 dkg fehér répa
- 10 dkg zellergumó
- 5 dkg káposzta
- 0.5 fej vöröshagyma
- maréknyi zöldborsó
- 4 ek olaj
- 1 db erőleveskocka
A zöldségleves elkészítéséhez megtisztítjuk és felaprítjuk a zöldségeket.
A hagymát az olajon épphogy megpirítjuk, majd hozzáadjuk a többi zöldséget, és így pirítjuk együtt kb. 2 percig. (ha nagyon zsenge a zöldborsó, akkor kicsivel később adjuk a többi zöldséghez.)
Ezután a zöldségeket 1,5 liter vízzel felöntjük, beletesszük az erőleveskockákat, és lefedjük. Kis lángon kb. 15 perc alatt puhára főzzük az egészet.
Ha laktatóbb levest szeretnénk, főzzünk hozzá tésztát, de a grízgaluskáról se feledkezzünk meg, az is remekül megy hozzá.
Pillantok alatt elkészül a klasszikus zöldségleves, jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ]