Egy jó zöldségleves ezerféle lehet. Mutatunk egy alapreceptet, ami bármikor jól jön, és kedvetek szerint variálható.
A zöldséglevesnek rengeteg arca van, készíthetjük a szezonnak megfelelő, friss zöldségekből, és fagyasztott alapanyagokból is, a zöldfűszereknek hála pedig a különféle ízvilágokkal játszadozhatunk el: lehet klasszikus magyaros, könnyed olaszos vagy akár egzotikus kínai is. Lehet habarással, vagy anélkül, tésztával vagy éppen grízgaluskával kiegészítve is.
Most egy olyan zöldségleves receptet hoztunk, ami villámgyorsan kész, semmi extra összetevőt nem igényel, és forrón tálalva különösen jól esik ebben a zord hideg időben.
A zöldségleves elkészítéséhez megtisztítjuk és felaprítjuk a zöldségeket.
A hagymát az olajon épphogy megpirítjuk, majd hozzáadjuk a többi zöldséget, és így pirítjuk együtt kb. 2 percig. (ha nagyon zsenge a zöldborsó, akkor kicsivel később adjuk a többi zöldséghez.)
Ezután a zöldségeket 1,5 liter vízzel felöntjük, beletesszük az erőleveskockákat, és lefedjük. Kis lángon kb. 15 perc alatt puhára főzzük az egészet.
Ha laktatóbb levest szeretnénk, főzzünk hozzá tésztát, de a grízgaluskáról se feledkezzünk meg, az is remekül megy hozzá.
Pillantok alatt elkészül a klasszikus zöldségleves, jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…