Emlékeztek még gyerekkorunk egyik kedvecére, a kócos pogácsára? Igazi retro vendégváró, amelyet régen előszeretettel tettek az asztalokra. Manapság mintha már kiment volna a divatból, ami igazán kár, hiszen nagyon finom nasi.
Minden jelesebb ünnepkor vagy családi összejövetelkor asztalra került a kócos pogácsa, amelyet mi gyerekként és felnőttként egyaránt szerettünk.
Szerintünk ma is létjogosultsága van a kócos pogácsának: önmagában is finom a pogácsa, ám a sajtkrém és a sajt az igazi hab a tortán.
Egyesek a tetejét kenik meg az extra alapanyagokkal, mások inkább kettévágják, és megtöltik. Mi az utóbbi változatát készítettük el.
A lisztet a margarinnal és a sóval elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tejfölt, és jól kidolgozva másnapig állni hagyjuk. Vékonyra (kb. 3-4 mm) kisodorjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, felvert tejfölös tojássárgájával megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, forró sütőben aranyszínűre megsütjük.
Elkészítjük a sajtkrémet: a tejfölt, a tojássárgáját, a kávéskanál lisztet, az édes paprikát és a sót összekeverjük, majd gőz fölött sűrűre főzzük.
Belekeverünk 6 dkg reszelt sajtot, majd kihűtjük. 10 dkg puhított vajat kikeverünk, és kanalanként a sajtkrémhez keverjük.
A kihűlt tészta felét megkenjük úgy, hogy a szélei is krémesek legyenek, ráillesztjük a másik felét, és 10 dkg reszelt sajtban megforgatjuk.
Borítókép forrása: Naeztsusdki
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…