Az ünnepi nagy evés-ivás után jólesik valami könnyed, mégis tápláló fogás: a zöldségleves finom, húsmentes és egészséges, ami nagyon jól tud esni a hideg időben.
Tegye fel a kezét, aki túlette magát az ünnepek alatt! Mi töredelmesen bevalljuk, hogy kicsit sem számoltuk a kalóriákat, amit most a gyomrunkon is érzünk.
Ha egy kis felüdülésre van szükségünk, mi a zöldségleves receptjére esküszünk, amit tényleg nem egy komplikált dolog elkészíteni: csupán meg kell tisztítani a zöldségeket, felönteni vízzel, puhára főzni és már kész is.
Hozzávalók
2 közepes db fehérrépa
1 db karalábé
1 kis db zeller
25 dkg kelbimbó
1 db vöröshagyma
3 ek napraforgó olaj
1.5 csokor petrezselyem
2 db babérlevél
13 szem fekete bors
só ízlés szerint
2 l víz
Egy nagyobb lábasban a finomra vágott vöröshagymát, a közel egyforma méretűre aprított sárga-és fehérrépával és a zellerrel együtt olajon szépen megdinszteljük.
A zöldségeket kb. 2 l vízzel felöntjük, hozzáadjuk a csokorba kötött petrezselymet, a babérlevet és a borsszemeket. Ízlés szerint sóval megízesítjük.
Közepesnél kicsivel gyengébb tűzön főzzük.
Amikor a zöldségek már majdnem készek, mehet vele a külső leveleitől megszabadított, félbevágott kelbimbó és a megpucolt, felkockázott karalábé is
Még egy kicsit tovább főzzük az egészet, míg az összes zöldség megpuhul. Szükség esetén utóízesítjük.
A legvégén már csak annyi teendőnk van, hogy a fél csokor, egészen finomra vágott petrezselymet is beleszórjuk a levesbe.
Tűzforrón tálalva a legfinomabb.
[sc name=”facebook” ]