Egy budapesti távol-keleti éttermet zárt be a Nébih, ahol 350 kg nem beazonosítható, és többségében lejárt szavatosságú húst, belsőséget és tésztát találtak.
Az ellenőrök azonnal felfüggesztették annak a fővárosi ázsiai étteremnek a működését, ahol súlyos élelmiszer-biztonsági kockázatokat találtak: a higiénia teljes hiánya és lejárt vagy nem követhető szavatosságú ételeket foglalt le a Nébih. Az étterem üzemeltetője nem rendelkezett az üzemeltetéshez szükséges engedélyekkel, és a dolgozók egészségügyi alkalmazásához szükséges papírokat sem tudta felmutatni.
A konyha szinte minden helyiségében általános volt a kosz, de még az udvarban is számos higiéniai problémával találták magukat szembe az ellenőrök. Többek között a kiszolgáló- és tálalópult is szennyezett volt, de a padló is, ahol ételeket talált a Nébih.
A hűtőterekben sem volt jobb a helyzet: a kosz és piszok mellett a fagyasztóládák tetején tárolták a pácolt húst és a tésztát, ráadásul a helység csak félig volt fedett. Az ellenőrök többek között 350 kg nem nyomon követhető élelmiszert is találtak, egy részük lejárt szavatosságú is volt.
A körülményekre való tekintettel a Nébih azonnali hatállyal megszüntette az étterem üzemeltetését, emellett az állati eredetű ételek megsemmisítését rendelték el. Az eljárás és a bírság egyelőre folyamatban van, ám az élelmiszer-biztonsági hiányosságok kijavítását, valamint egy ellenőrzést követően minden bizonnyal az üzemeltető folytathatja vendéglátói tevékenységét.
[sc name=”facebook” ]