A gofri a strandok slágere, de télen is nyugodtan falatozhatunk belőle. Sőt, mi több, mi azt javasoljuk, hogy készítsétek el otthon is nyugodt szívvel. Ehhez mutatunk egy receptet.
Nagyon gyorsan elkészíthető, mindössze 10 perc az egész és roppant finom is. Szerintünk ez egy szuper kombó, ráadásul olyan töltelékkel fogyaszthatod, amivel csak szeretnéd. Bevalljuk őszintén, mi nagyon szeretjük a nutellás gofrit is, de egy házi lekvárral is isteni lehet. Sőt, mi több a pudingos változatokban is akadnak nagyon ízletesek.
A gofrit egyébként világszerte fogyasztják, de Belgiumban és az Egyesült Államokban a legnépszerűbb. Szerintünk sokan arra tippelnének, hogy a gofri amerikai termék, pedig eredetét tekintve európai, mivel Németalföldön született belga cukrászok keze által. A megmaradt alapanyagokat, hogy ne vesszenek kárba, összekavarták, majd vaslapok között kisütötték, a vaslapok mintázatában pedig mézet csurgattak, és így született meg a gofri.
Mutatunk egy bevált receptet, hogy milyen krémmel tálaljátok, az már csak rajtatok múlik.
A tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot és a vajat habosra keverjük, hozzáöntjük a tejet is, majd hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. Csomómentesre keverjük a tésztát, néhány percig állni hagyjuk, majd gofrisütőben megsütjük. Fahéjas porcukorral megszórva, tejszínhabbal és gyümölccsel, édes szószokkal, túrókrémmel, de akár nutellával vagy fagyival is kínálhatjuk.
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…