Bolti lapokból is elkészíthetjük a meggyes-mákos rétes receptjét, így sok időt megspórolhatunk. Több száz kipróbált recept közül válogattunk, egy olyat hoztunk most, ami nekünk már bevált.
A rétes ezerféle lehet, nekünk az almás-fahéjas mellett, a meggyes-mákos a legfinomabb. Maga a tészta is változatos formákat ölthet, van aki a házilag készítettre esküszik, de a legtöbb ember manapság már nem bíbelődik a rétestésztával, a boltival sincs egyébként semmi baj. Valaha a réteskészítés külön esemény volt, ez nem is csoda, hiszen a rétes tészta nyújtása valódi művészet és, komoly odafigyelést igényel.
Mi most a kész réteslapból készítettük el, az is teljesen finom volt. A lényeg, hogy semmiképpen ne spóroljuk ki a tölteléket, a mák és a meggy már többször is bizonyított együtt, így a rétesben is remek párost alkotnak majd.
A mákot ledaráljuk. A tejbe belekeverjük a cukrot, és belereszeljük egy fél citrom héját, majd ezután felforraljuk. Hozzáadjuk a mákot, és méz sűrűségűre főzzük.
Levesszük a tűzről, belekeverjük a lecsöpögtetett meggyet, és lehűtjük.
A kihajtogatott réteslapokat meglocsoljuk olvasztott vajjal, kevés megszitált zsemlemorzsával megszórjuk, és egyenletesen rákenjük a mákos-meggyes tölteléket. Óvatosan felcsavarjuk, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és vajjal megkenjük a tetejét.
Közepesen meleg sütőben megsütjük. Ha megsült, 5-10 percig érdemes pihentetjük. Rézsútosan felvágva, porcukorral megszórva tálaljuk.
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…
Hallottál már a lila McDonald’s shake-ről, amiért Amerikában mindenki odavan? Most végre nálunk is elérhető…