Hírek

Mégis, hogyan lehet egy zabkása másnapos?!

A zabpehely általában elmaradhatatlan kelléke az egészségesen élők bevásárlókosarának. Alapvetően gluténmentes[1], magas a rosttartalma, ásványi anyagokban is gazdag és a glikémiás indexe is korrekt. Jól hangzik ugye? Hát még a másnapos zabkása!

Bár a boltokban kaphatóak a zabkásák még gyorsabban és egyszerűbben elkészíthető instant változatai, óva inteném tőle a vásárlókat. Találni köztük egészséges „példányokat” is, mégis a legtöbbjében tobzódnak a cukrok és a mesterséges ízfokozók, színezékek.

Még ezeknél is lényegesen egészségesebb megoldás az úgynevezett másnapos zabkása. Mielőtt azonban bármiféle alkoholos dologra asszociálnánk, ezt felejtsük is el, erről ugyanis szó sincs. A másnapos zabkása néven is ismert reggeli titka, hogy az összetevőket rétegezve egy befőttes, vagy csatos üvegbe helyezzük, éjszakára a hűtőben pihentetjük, így másnapra a zabpelyhünk puha lesz és fogyaszthatjuk is!

Kevesebb munka van vele, hiszen főzni sem kell és még a lábasba sem ragad bele. Nézzünk egy egyszerű overnight alapreceptet, amellyel biztosan jól indulhat a napunk!

Barackos-diós másnapos zabkása

1/3 befőttes vagy csatos üveg zabpehely

1 dl mandulatej

10 dkg görög joghurt

1 evőkanál  chia mag

1 marék dió

2 db barack

Elsőkét a zabpelyhet tegyük bele a befőttes üvegünkbe, majd rétegezzük rá a dió és a felszeletelt barack felét. Szórjuk rá a chia magot, most pedig jöhet a görög joghurt! Ezután tegyük rá a dió és a barack másik felét, végül pedig öntsük nyakon mandulatejjel! Tegyük be a hűtőbe néhány órára, de a legjobb, ha este készítjük és másnap reggel fogyasztjuk. Egészséges és isteni!

[1] Az alapvetően kitétel nagyon fontos, mivel ettől még előfordulhat, hogy a betakarítás, szállítás, tárolás, feldolgozás során a zab búzával szennyeződik, ezért a gluténérzékenyek keressék a garantáltan gluténmentes termékeket!

 

Éva Benke

Recent Posts

Nyári hőség: így védd a szíved és a közérzeted a megfelelő ételekkel és italokkal

Amint beköszönt a kánikula, nemcsak a ruhatárunkon, hanem a tányérunk tartalmán is érdemes változtatni. A…

4 nap ago

Ez a sült krumpli megváltoztatja az életed! – Így készül az amerikai Jojo burgonya

Keresel egy különleges sült krumplit? Olyat, ami kívül ropogós, belül krémes? Ismerd meg a Jojo…

6 nap ago

Könnyű és friss: Csirkés Cézár Wrap – Neked, ha gyorsan valami jót ennél

Egészséges, laktató, mégis könnyed?Valami, amit akár magadnak készítesz figyelmességből, akár becsomagolsz a párodnak ebédre? A…

3 hét ago

Sajtos-baconös sült krumpli pikáns pepperoncinivel

Ha szeretnél valami ütőset az asztalra tenni – legyen az baráti összejövetel, filmnézés vagy csak…

3 hét ago

Mi lenne, ha holnap reggel máshogy kezdenéd a napod?

Reggel 6:17. Felriadtam. Nem csörgött az ébresztő – a testem már tudta, hogy nem fogok…

3 hét ago

Te is ott ragadtál valahol egy üres reggeli asztalnál?

Van az a reggel, amikor nem csörög az óra. A gyerekek már csak hétvégén jönnek.…

3 hét ago