Fotó: The Picky Eater
A bazsalikom és a paradicsom nagyon jól működik együtt, erre remek példa az ízletes, olasz paradicsomleves.
Bár az igazi olasz paradicsomleves esetében a friss paradicsomokat kell kifőzni, időhiány esetén nyugodtan készíthetjük paradicsomkonzervből is. A lényeg, hogy friss bazsalikomot használjunk hozzá, sokkal intenzívebb lesz a paradicsomleves, mint a szárított változattal. Ebben a receptbe még rozmaring is került.
A hagymát pucoljuk meg, aprítsuk fel, majd olívaolajon pároljuk szépen üvegesre. Tegyük hozzá az összezúzott fokhagymát, majd adjuk hozzá az apró kockára vágott paradicsomot és a kaliforniai paprikát.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és pár percig pároljuk, közben folyamatosan kevergessük. Tegyük hozzá a sűrített paradicsomot, ezután pedig öntsük fel körülbelül egy-másfél liter vízzel.
Ha felforrt, jöhet hozzá a bazsalikom és a rozmaring. Hagyjuk pár percig főni, majd utána botmixerrel turmixoljuk össze. Ha esetleg túl sűrűnek találjuk, öntsünk még hozzá kevés vizet.
Ha laktatóbban szeretnénk, főzhetünk bele tésztát is. Tálaláskor friss bazsalikommal díszítsük, és egy kevés parmezánt is hintsünk a tetejére.
Ha a tészta nem opció, akár kenyérkockát is piríthatunk hozzá.
Kész is az isteni olaszos paradicsomleves, jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ]
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…