Fotó: The Picky Eater
A bazsalikom és a paradicsom nagyon jól működik együtt, erre remek példa az ízletes, olasz paradicsomleves.
Bár az igazi olasz paradicsomleves esetében a friss paradicsomokat kell kifőzni, időhiány esetén nyugodtan készíthetjük paradicsomkonzervből is. A lényeg, hogy friss bazsalikomot használjunk hozzá, sokkal intenzívebb lesz a paradicsomleves, mint a szárított változattal. Ebben a receptbe még rozmaring is került.
A hagymát pucoljuk meg, aprítsuk fel, majd olívaolajon pároljuk szépen üvegesre. Tegyük hozzá az összezúzott fokhagymát, majd adjuk hozzá az apró kockára vágott paradicsomot és a kaliforniai paprikát.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és pár percig pároljuk, közben folyamatosan kevergessük. Tegyük hozzá a sűrített paradicsomot, ezután pedig öntsük fel körülbelül egy-másfél liter vízzel.
Ha felforrt, jöhet hozzá a bazsalikom és a rozmaring. Hagyjuk pár percig főni, majd utána botmixerrel turmixoljuk össze. Ha esetleg túl sűrűnek találjuk, öntsünk még hozzá kevés vizet.
Ha laktatóbban szeretnénk, főzhetünk bele tésztát is. Tálaláskor friss bazsalikommal díszítsük, és egy kevés parmezánt is hintsünk a tetejére.
Ha a tészta nem opció, akár kenyérkockát is piríthatunk hozzá.
Kész is az isteni olaszos paradicsomleves, jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ]
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…
Egy intenzív edzés után természetes, hogy szervezetünk fáradt, izmaink, ízületeink pedig regenerációra szorulnak. Sportolóként vagy…
A generáltervezési folyamat az építészeti és mérnöki tervezés szinergiáját jelenti. Az összhang és az egymásra…