Categories: HírekPraktikák

Országos kutatás: ezt eszik a magyarok, ha útnak indulnak autóval

Nemrégiben publikált országos vizsgálat szerint a magyarok többsége, pontosan 94%, rendszeresen étkezik, miközben autóval utazik. A kutatást az OMV Hungária végezte, és a válaszadók száma meghaladta a 12 000 főt. Azt találták, hogy úton leginkább szendvicseket fogyasztunk; ez a választás a válaszadók 75%-ánál jelenik meg. Ezt követik a cukrászsütemények és más édességek, 45, illetve 42%-os arányban.

Meglepő módon az úti étkezések forrása ugyanolyan gyakran lehet a benzinkút, mint az otthon készített ételek: a válaszadók 64%-a vásárol valamit a benzinkúton, míg 63% szokott otthonról is ennivalót magával vinni. Az étkezések nagy része az utazás során kerül fogyasztásra (66%), de jelentős a pihenőhelyeken vagy benzinkutakon megállók száma is (54% és 42%).

Muti mit eszel utazás közben

Ami a benzinkúton történő vásárlást illeti, a válaszadók nagyobbik része olyan ételeket választ, amelyek gyorsan és egyszerűen elfogyaszthatók. Az ételválasztásnál a legfontosabb tényezők a praktikum (51%), az ár (50%) és a minőség (49%). Az ár iránti érzékenység a válaszadók fele által jelzett tényező, de kevesebben nyitottak az akciókra és kedvezményekre, és még kevesebben tekintik fontosnak az ételek méretét és mennyiségét.

Mit eszünk utazás közben

A benzinkutakon leggyakrabban friss vagy előre csomagolt szendvicseket vásárolnak (50%), ezt sós és édes péksütemények (42%), hot-dogok (35%) és snackek, édességek (34%) követik. A válaszadók 40%-a legalább havonta egyszer megáll valamely benzinkútnál ételvásárlás céljából.

Mit eszünk utazás közben

Az OMV Hungária kínálatában prémium szendvicsek és saláták is helyet kapnak, válaszul azokra az igényekre, amelyek a kutatás során derültek ki. A vállalat marketing menedzsere, Kováts Botond, szerint a frissen készült ételek, valamint az új ízek iránti nyitottság is szerepet játszanak az ügyfelek választásában. A kínálatot a Sauska48 kreatív séfje, Bicsár Attila tervezi, és ősszel új termékekkel bővül az ételválaszték.

Mit eszünk utazás közben

A frissített kínálat részeként Leberkäse is megtalálható, amelynek új változata az olasz konyhát idézi meg. Ebben a változatban a Leberkäse Emmentáli sajttal, oregánós kéreggel, Cabanossi kolbásszal és paprikadarabokkal készül, így adva mediterrán hangulatot az étkezéshez.

Gourmet Szendvics OMV

A kínálat a kijelölt OMV töltőállomásokon elérhető. További információ a cég weboldalán található.

 

Nyers Marcell
Nyers Marcell

Recent Posts

Hűsítő Görögdinnyés Smoothie

Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…

3 hónap ago

Egyszerű nyári felfrissítő: Házi limonádé

Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…

3 hónap ago

Nyári frissítő: Nagyanyánk titkos hideg dinnyelevese

Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…

3 hónap ago

Korábban indult és tovább tart idén a magyar dinnye szezonja az ALDI-nál

Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…

3 hónap ago

Sajtos ropogós a partik sztárja

Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…

3 hónap ago

Különleges reggeli: Zöldséges Quiche

Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…

3 hónap ago