Libamájas szendó OMV
Libamájas szendó OMV

Nemrégiben publikált országos vizsgálat szerint a magyarok többsége, pontosan 94%, rendszeresen étkezik, miközben autóval utazik. A kutatást az OMV Hungária végezte, és a válaszadók száma meghaladta a 12 000 főt. Azt találták, hogy úton leginkább szendvicseket fogyasztunk; ez a választás a válaszadók 75%-ánál jelenik meg. Ezt követik a cukrászsütemények és más édességek, 45, illetve 42%-os arányban.

Meglepő módon az úti étkezések forrása ugyanolyan gyakran lehet a benzinkút, mint az otthon készített ételek: a válaszadók 64%-a vásárol valamit a benzinkúton, míg 63% szokott otthonról is ennivalót magával vinni. Az étkezések nagy része az utazás során kerül fogyasztásra (66%), de jelentős a pihenőhelyeken vagy benzinkutakon megállók száma is (54% és 42%).

Muti mit eszel utazás közben!
Muti mit eszel utazás közben!

Ami a benzinkúton történő vásárlást illeti, a válaszadók nagyobbik része olyan ételeket választ, amelyek gyorsan és egyszerűen elfogyaszthatók. Az ételválasztásnál a legfontosabb tényezők a praktikum (51%), az ár (50%) és a minőség (49%). Az ár iránti érzékenység a válaszadók fele által jelzett tényező, de kevesebben nyitottak az akciókra és kedvezményekre, és még kevesebben tekintik fontosnak az ételek méretét és mennyiségét.

Mit eszünk utazás közben?
Mit eszünk utazás közben?

A benzinkutakon leggyakrabban friss vagy előre csomagolt szendvicseket vásárolnak (50%), ezt sós és édes péksütemények (42%), hot-dogok (35%) és snackek, édességek (34%) követik. A válaszadók 40%-a legalább havonta egyszer megáll valamely benzinkútnál ételvásárlás céljából.

Mit eszünk utazás közben?
Mit eszünk utazás közben?

Az OMV Hungária kínálatában prémium szendvicsek és saláták is helyet kapnak, válaszul azokra az igényekre, amelyek a kutatás során derültek ki. A vállalat marketing menedzsere, Kováts Botond, szerint a frissen készült ételek, valamint az új ízek iránti nyitottság is szerepet játszanak az ügyfelek választásában. A kínálatot a Sauska48 kreatív séfje, Bicsár Attila tervezi, és ősszel új termékekkel bővül az ételválaszték.

Mit eszünk utazás közben?
Mit eszünk utazás közben?

A frissített kínálat részeként Leberkäse is megtalálható, amelynek új változata az olasz konyhát idézi meg. Ebben a változatban a Leberkäse Emmentáli sajttal, oregánós kéreggel, Cabanossi kolbásszal és paprikadarabokkal készül, így adva mediterrán hangulatot az étkezéshez.

Gourmet Szendvics OMV
Gourmet Szendvics OMV

A kínálat a kijelölt OMV töltőállomásokon elérhető. További információ a cég weboldalán található.

 

Hirdetés: