Fotó: Paint the Kitvhen Red
Imádjuk azokat a tésztarecepteket, amelyek finomak, és még gyorsan el is készülnek, éppúgy, mint a paradicsomos-kolbászos penne.
Akik szeretik a mediterrán ízvilágot, azok odáig lesznek a kolbászos pennéért, amelyet a sűrű, fűszeres paradicsomszósz tesz ellenálhatatlanná. Stílusosan kínáljunk mellé bort, és a parmezánról se feledkezzünk meg!
Ha spagettivel jobban csúszik, akkor penne helyett készüljön inkább abból!
Egy lábosban hevítsük fel az olívaolajat, majd dobjuk rá a préselt fokhagymát, és pirítsuk meg.
Rakjuk hozzá a felkarikázott kolbászt, és süssük egy-két percig. Öntsük hozzá a paradicsomot és a vörösbort, majd ízesítsd sóval, borssal, bazsalikommal, oregánóval, majd közepes lángon főzzük kb. 20 percig. Miközben készül, kevergessük meg néha.
Egy nagyobb fazékban kezdjünk forralni körülbelül négy liter vizet. Amikor lobog, dobjuk hozzá kevés sót, majd rakjuk bele a pennét.
Főzzük roppanósra a pennét nyolc perc alatt, majd szűrjük le. Forgasuk össze a szósszal, szórd meg a tetejét frissen reszelt parmezánnal, és díszítsük bazsalikommal.
Kész is a paradicsomos-kolbászos penne, jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…
A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…
A professzionális konyhatechnológia egyik legnélkülözhetetlenebb eszköze a rúdmixer, más néven botmixer vagy merülőmixer. Bár első…
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…