A pesto rosso spagetti egy vérbeli olasz tészta, amely tökéletes elegyét képezi az aszalt paradicsomnak, az olívaolajnak és a pekorino sajtnak. Ez az a szósz, amely minden olasz tésztát feldob. Nézzük is meg miért!
Azért imádjuk az olasz konyhát, mert néhány perc alatt szuper alapanyagokból egy nagyon ízletes étel varázsolható az asztalunkra. Bár Olaszországban ahány ház, annyi pesto, a híres genovai mellett egy másik ismertebb variáció a vörös pesto. Erről lesz most szó ebben a cikünkben.
Nagyon izgatta a fantáziánkat a pesto rosso spagetti, ezért keresgélni kezdtünk egy szuper recept után. Találtunk is egyet, és hát mi tagadás nagyon bejött nekünk a végeredmény. Ráadásul házilag is elkészítheted a pesto rosso-t, amely egy külön élmény. Ha viszont nincs kedved bíbelődni vele, akkor sincs semmi gond, hiszen a boltokban készen is beszerezheted.
Hozzávalók
Először is elő a robotgépekkel, dobáld bele az alapanyagokat, és már indíthatod is!
- 10 dkg aszalt paradicsom (nem az olajban eltett)
- 10 dkg kesudió
- 5 dkg mandula
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 dkg grana padano/pekorino sajt
- 0,7 dl extra szűz olíva olaj
- 1 mokkáskanál agavé szirup
- ízlés szerint só
Az első 5 hozzávalót fokozatosan kell aprítani, az olivaoljaat és agavé szirupot pedig fokozatos kell hozzácsorgatni. Ha egységes állapotot produkálnak együtt, na akkor van kész a pesto rosso. Ezutén kis üvegcsébe helyezzük, és a hűtőben tároljuk.
Tejszínes tésztafeltét
- 8 csapott ek pesto rosso
- 3-4 ek zabtejszín/főzőtejszín
- 2,5-3 dl a tészta főzővizéből
Ezeket lehetőség szerint botmixerrel összepürésítjük, és a forró al dente tésztát összekeverjük vele. Parmezánnal és friss bazsalikommal tálaljuk.
Forrás: boldogrépa.blog.hu