Óriási sajtimádók vagyunk, és ezzel biztosan nem vagyunk egyedül. Ha ti is közéjük tartoztok, akkor mutatunk egy négysajtos tészta receptet, amelyért oda lesztek.
A négysajtos tésztában az a jó, – amellett, hogy 30 perc alatt kész van – hogy olyan és annyi sajtot rakhatunk bele, amely éppen nekünk megfelelő. Csupán egyetlen szabályt érdemes betartani, mégpedig, hogy kettőnél több markáns ízvilágú sajtot használjunk, a másik kettő legyen inkább semlegesebb.
Mi tejjel készítettük el, de ha igazán krémesen szeretitek, akkor válaszzátok a tejszínt, ha pedig nagyon bevállalósak vagytok, akkor tegyetek a tésztába a karakteres rokfortból is!
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A tésztát főzd fogkeményre, lobogó, enyhén sós vízben. A sajtokat keverd össze egy tálban. Ha megfőtt a tészta, szűrd le, majd tedd vissza a lábasba, keverd hozzá a vajat, és várd meg, amíg elolvad.
Öntsd a tésztához a tejet, a sajtok harmadát, majd verd fel a tojásokat, és azt is add a keverékhez. Sózd, borsozd az egészet, add hozzájuk a szerecsendiót, majd egy kivajazott, tűzálló edényben egyengesd el, és szórd rá a maradék sajtot egyenletesen. Ha mindez megvan, told be a sütőbe, és várd meg, amíg szépen megolvad a sajt.
Frissen vágott petrezselyemmel is feldobhatjuk négysajtos tészta receptünket.
Borítókép: Topreceptek
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…