Óriási sajtimádók vagyunk, és ezzel biztosan nem vagyunk egyedül. Ha ti is közéjük tartoztok, akkor mutatunk egy négysajtos tészta receptet, amelyért oda lesztek.
A négysajtos tésztában az a jó, – amellett, hogy 30 perc alatt kész van – hogy olyan és annyi sajtot rakhatunk bele, amely éppen nekünk megfelelő. Csupán egyetlen szabályt érdemes betartani, mégpedig, hogy kettőnél több markáns ízvilágú sajtot használjunk, a másik kettő legyen inkább semlegesebb.
Mi tejjel készítettük el, de ha igazán krémesen szeretitek, akkor válaszzátok a tejszínt, ha pedig nagyon bevállalósak vagytok, akkor tegyetek a tésztába a karakteres rokfortból is!
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A tésztát főzd fogkeményre, lobogó, enyhén sós vízben. A sajtokat keverd össze egy tálban. Ha megfőtt a tészta, szűrd le, majd tedd vissza a lábasba, keverd hozzá a vajat, és várd meg, amíg elolvad.
Öntsd a tésztához a tejet, a sajtok harmadát, majd verd fel a tojásokat, és azt is add a keverékhez. Sózd, borsozd az egészet, add hozzájuk a szerecsendiót, majd egy kivajazott, tűzálló edényben egyengesd el, és szórd rá a maradék sajtot egyenletesen. Ha mindez megvan, told be a sütőbe, és várd meg, amíg szépen megolvad a sajt.
Frissen vágott petrezselyemmel is feldobhatjuk négysajtos tészta receptünket.
Borítókép: Topreceptek
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…