Ha szeretitek a sütőtököt, próbáljátok ki a sütőtökös Alfredo tésztát: gyors, minden hozzávaló egy fazékban készül, és nem utolsósorban még nagyon finom is.

Érdemes kihasználni, ha imitt-amott még kapni a boltokban sütőtököt, hiszen mindjárt itt a tavasz (aminek persze nagyon örülünk), a sütőtök szezonnak pedig annyi (ennek már kevésbé). A sütőtök és a tészta meglepően jól megy egymáshoz, érdemes tenni vele egy próbát.

sütőtökös-alfredo | Vájling.hu  - Az élet minden pillanatához
Fotó Cookist

 

Hozzávalók 

  • 250 gramm szélesmetélt
  • 4 evőkanál vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 300 gramm sütőtök (pürésítve)
  • 1 csipet szerecsendió (őrölt)
  • 50 gramm parmezán

 

Lobogó sós vízben főzzük ki a tésztát. Ha kész, szűrjük le, a főzővizéből tegyünk félre egy pohárral, a tésztát öntsük le hideg vízzel. Takarjuk le, tegyük félre a tésztát.

A sütőtököt vágjuk fel, sütőben süssük meg, majd pürésítsük.

A fokhagymát tisztítsuk meg, majd vágjuk nagyon apróra.

Egy serpenyőben olvasszunk fel vajat, tegyük hozzá a fokhagymát, majd egy percig óvatosan süssük, vigyázzunk, hogy meg ne égjen!

Adjuk hozzá a sütőtökpürét, a parmezánt és a szerecsendiót. Addig kavargassuk, amíg a püré jó forró nem lesz és a sajt teljesen el nem olvad benne.

Ezután adjunk hozzá ízlés szerint a tészta főzővizéből, hogy épp annyira legyen krémes, amennyire mi szeretjük. Óvatosan forgassuk hozzá a tésztát úgy, hogy minden szálat belepjen a szósz.

Ízlés szerint szórjuk meg parmezánnal.

Kész is az isteni sütőtökös Alfredo, jó étvágyat kívánunk hozzá.

[sc name=”facebook” ]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: