Ha szeretitek a sütőtököt, próbáljátok ki a sütőtökös Alfredo tésztát: gyors, minden hozzávaló egy fazékban készül, és nem utolsósorban még nagyon finom is.
Érdemes kihasználni, ha imitt-amott még kapni a boltokban sütőtököt, hiszen mindjárt itt a tavasz (aminek persze nagyon örülünk), a sütőtök szezonnak pedig annyi (ennek már kevésbé). A sütőtök és a tészta meglepően jól megy egymáshoz, érdemes tenni vele egy próbát.
Hozzávalók
- 250 gramm szélesmetélt
- 4 evőkanál vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 300 gramm sütőtök (pürésítve)
- 1 csipet szerecsendió (őrölt)
- 50 gramm parmezán
Lobogó sós vízben főzzük ki a tésztát. Ha kész, szűrjük le, a főzővizéből tegyünk félre egy pohárral, a tésztát öntsük le hideg vízzel. Takarjuk le, tegyük félre a tésztát.
A sütőtököt vágjuk fel, sütőben süssük meg, majd pürésítsük.
A fokhagymát tisztítsuk meg, majd vágjuk nagyon apróra.
Egy serpenyőben olvasszunk fel vajat, tegyük hozzá a fokhagymát, majd egy percig óvatosan süssük, vigyázzunk, hogy meg ne égjen!
Adjuk hozzá a sütőtökpürét, a parmezánt és a szerecsendiót. Addig kavargassuk, amíg a püré jó forró nem lesz és a sajt teljesen el nem olvad benne.
Ezután adjunk hozzá ízlés szerint a tészta főzővizéből, hogy épp annyira legyen krémes, amennyire mi szeretjük. Óvatosan forgassuk hozzá a tésztát úgy, hogy minden szálat belepjen a szósz.
Ízlés szerint szórjuk meg parmezánnal.
Kész is az isteni sütőtökös Alfredo, jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ]