Ha szeretitek a sütőtököt, próbáljátok ki a sütőtökös Alfredo tésztát: gyors, minden hozzávaló egy fazékban készül, és nem utolsósorban még nagyon finom is.
Érdemes kihasználni, ha imitt-amott még kapni a boltokban sütőtököt, hiszen mindjárt itt a tavasz (aminek persze nagyon örülünk), a sütőtök szezonnak pedig annyi (ennek már kevésbé). A sütőtök és a tészta meglepően jól megy egymáshoz, érdemes tenni vele egy próbát.
Lobogó sós vízben főzzük ki a tésztát. Ha kész, szűrjük le, a főzővizéből tegyünk félre egy pohárral, a tésztát öntsük le hideg vízzel. Takarjuk le, tegyük félre a tésztát.
A sütőtököt vágjuk fel, sütőben süssük meg, majd pürésítsük.
A fokhagymát tisztítsuk meg, majd vágjuk nagyon apróra.
Egy serpenyőben olvasszunk fel vajat, tegyük hozzá a fokhagymát, majd egy percig óvatosan süssük, vigyázzunk, hogy meg ne égjen!
Adjuk hozzá a sütőtökpürét, a parmezánt és a szerecsendiót. Addig kavargassuk, amíg a püré jó forró nem lesz és a sajt teljesen el nem olvad benne.
Ezután adjunk hozzá ízlés szerint a tészta főzővizéből, hogy épp annyira legyen krémes, amennyire mi szeretjük. Óvatosan forgassuk hozzá a tésztát úgy, hogy minden szálat belepjen a szósz.
Ízlés szerint szórjuk meg parmezánnal.
Kész is az isteni sütőtökös Alfredo, jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…