Forrás: Index
Széll Tamás világhírű magyar séf ezúttal is helyet foglalhat a világ legrangosabb főzőversenyén, amelyet most csütörtökön és pénteken rendeznek meg az észtországi Tallinban.
Széll Tamás séf a legsikeresebb Bocuse d’Or versenyző Közép-Európában, aki e héten Tallinban értékelheti majd a világ legfinomabb ételeit. A világ legrangosabb szakácsversenyén 2016-ban Széll Tamás nyerte meg a Bocuse d’Or Europe döntőjét, amely éppen akkor Budapesten került megrendezésre. Egy évvel később Lyonban 4. helyezést ért el, és elvitte a legjobb húsételnek járó különdíjat is. 2018-ban már a Bocuse d’Or Europe zsűrijébe is meghívták, tavaly pedig a világdöntő bírái között is helyet foglalhatott.
Magyarországot idén Veres István, a Babel étterem volt séfje képviseli. A koronavírus járvány miatt mindkét napon nyolc-nyolc nemzet versenyez, István péntekeken mutathatja majd meg, hogy mit tud a konyhában. A versenyt hivatalosan még májusban rendezték volna meg, ám a koronavírus járvány miatt végül októberre csúsztatták.
Az európai döntőn minden indulónak két étel elkészítésében kell jeleskednie: az idei húsos téma az észt fürj lesz, a tányéron tálalt fogás alapanyaga pedig a Dél-Észtországban tenyésztett afrikai harcsa. A jövő júniusi lyoni döntőben Európából 10 kiválasztott csapat mutathatja meg mit tud, bízzunk benne, hogy mi is köztük leszünk.
[sc name=”facebook” ]
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…
Hallottál már a lila McDonald’s shake-ről, amiért Amerikában mindenki odavan? Most végre nálunk is elérhető…
Emlékszel még, amikor a főzőműsorok háttérzajként mentek a tévében? Ma már egészen más világban élünk.…
Mi a VIBE Budapest titka? Az, hogy egyszerűen nem hasonlítható semmihez. Itt minden részlet a…