Még éppen hogy szezonja van az ősz egyik legfinomabb gyümölcsének, ezért érdemes kihasználni: a szőlőleves például nem csak ízletes, de gyors finomság is. 

A szőlőleves egy igazán kellemes aromájú étel, ugyanakkor sokkal különlegesebb egy sima gyümölcslevesnél. A leves elkészítése ráadásul mindössze 20 perc, így akár egy gyors desszertként is megállja a helyét.

A szőlő mellesleg krémleves formájában is elkészíthető, ilyenkor ugyanúgy megfőzzük a szőlőszemeket, és mikor megpuhultak egy botmixer segítségével szépen összeturmixoljuk. Ebben az esetben tejszínnel és egy kis liszttel sűrítjük be, hogy a finom krémes állagot megkapjuk.

szőlőleves | Vájling.hu  - Az élet minden pillanatához
Forrás Grapa Varieties

Hozzávalók

  • 50 dkg fehérszőlő
  • tejszín
  • 1 ek tejföl
  • 2 dl fehérbor
  • 2 dkg liszt
  • 4 szem szegfűszeg
  • vaníliás cukor
  • 1 db fahéj
  • őrölt fahéj
  • cukor
  • dióbél

A szőlőt leszemezzük, öntünk hozzá egy kevés vizet, fűszerezzük, majd lassú tűzön addig főzzük, míg a szőlő szépen meg nem puhul.

A lisztből a tejszínnel és a tejföllel készített habarást a levesbe öntjük,majd  folyamatosan kevergetjük.Felforraljuk a levest, majd hozzáadjuk a kevéske bort.

Ha kész, kimerünk egy adagot a tányérba, csorgatunk rá egy kis tejszínt, és további szőlőszemekkel díszítjük a tetejét, de még egy kis őrölt fahéjjal is meghinthetjük. Melegen fogyasztva a legfinomabb.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: