Hírek

Tejszínes-sonkás spagetti, ha gyorsan szeretnél valami laktatót

A sonkás, tejszínes tészták örök kedvencek, mindig van rá idő és kedvünk is, hogy elkészítsük. A tészta lehet penne, makaróni vagy spagetti is, mi most ez utóbbival tálaltuk. A tejszínes-sonkás spagetti gyors, laktató és finom, mi nem találunk benne semmi kivetnivalót!

Nálunk mindenki nagyon kedveli az extrán krémes tejszínes spagettit, a sonka pedig csak tovább dob az ízélményen.Egy nagyon kényelmesen összerakható ételről van szó, tartalmas és kiadós, így az is biztos, hogy nem leszünk tőle egyből éhesek.

Csőben is süthetjük, ha ahhoz van kedvünk, ilyenkor érdemes bőségese megszórni a tetejét sajttal, hogy kellően roppanóssá süssük a rakott tészta tetejét. Mi most nem a sütőben sült változatát készítettük, de a végeredmény szerintünk így is magáért beszél. Frissen vágott bazsalikommal tálalva lesz igazán olaszos a tejszínes-sonkás spagetti!

Pennével tálalva is isteni!

Hozzávalók

  • 500 g penne
  • 25 dkg sonka
  • 25 dkg trappista sajt
  • 4 dl főzőtejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj (vagy vaj)
  • oregánó ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

 

Sós vizet felteszünk forrni, a tésztát kifőzzük.

Felkockázzuk a sonkát, kevés olívaolajon vagy vajon megpirítjuk.

Miután megpirult, felöntjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk.

Egy két gerezd fokhagymát hozzápréselünk (ízlés szerint), majd oregánóval fűszerezzük.

Eközben lereszeljük a sajtot, majd mikor a szósz el kezd bugyogni, lassan hozzáadjuk a sajtot. Annyi sajtot adunk hozzá, amíg szép krémes nem lesz.

Ha kész a tészta, hozzáadjuk, összekeverjük, és kész is.

A maradék sajtot tálalásnál rászórjuk és frissen vágott bazsalikommal díszítsük! A tejszínes-sonkás penne remek választás, ha gyorsan kell valami, mi is gyakran készítjük!

Éva Benke

Recent Posts

Recession pop 2025 – mi ez, és miért dobja fel a hangulatod válságidőben?

Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…

2 nap ago

Sakktábla saláta recept – a legújabb nyári trend, amit látnod és kóstolnod kell!

A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…

2 nap ago

Menopauza és étkezés – miért legyünk egészségközpontúak, nem fogyókúrázók?

A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…

2 nap ago

Sminkeltávolítás 2 perc alatt – női praktika reggelre

Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…

2 nap ago

Bögre csokis süti fél perces élvezettel

Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…

2 nap ago

Miért jó, ha magyar terméket választunk? Most már tudományosan is megéri!

Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…

3 nap ago