A különféle soufléktól és felfújtaktól sokan tartanak, arra hivatkozva, hogy komplikált az elkészítésük. Ennek nem sok alapja van, ugyanis kis odafigyeléssel is nagyon finomat készíthetünk, mi ezúttal a túrófelfújt mellett döntöttünk.
Igaz, most nagyban tombol a kánikula, a túrófelfújtat pedig melegen érdemes fogyasztani, de mi még így sem tudunk neki ellenállni. A forró és illatos felfújthoz egyébként remekül megy valamilyen hideg kísérő is, például lekvár vagy gyümölcsragu.
Ha valaki kedveli a mazsolát, akkor nyugodtan csempészhet bele pár szemet, de akár aszalványokkal vagy fagyasztott gyümölcsökkel is gazdagíthatjuk.
A túrót egy szitán áttörjük. A tojásokat szétválasztjuk.
Habosra keverjük a tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a lisztet, majd az áttört túrót, és egyenletes állagúra keverjük. Belereszeljük a gyömbért, a citrom héját, és belecsurgatjuk a levét is.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáadjuk a tojásos-túrós keverékhez, és elkeverjük.
A masszát szufléformákba töltjük, és előmelegített sütőben megsütjük. Tűvel ellenőrizzük, hogy belül is átsült-e.
A tetejét megkenjük baracklekvárral.
Borítókép forrása: Nagykállói hírportált
Recept forrása: Nosalty
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…