Hírek

“Ugorj a számba” saltimbocca, azaz az olasz konyha remeke

Bizonyára már ti is tudjátok, hogy mennyire odavagyunk az olasz konyháért. Most egy kevésbé ismert fogást hoztunk el nektek, ami a saltimbocca, azaz “ugorj a számba” névre hallgat.

Az olaszok imádnak vicces neveket adni az ételeiknek (például a tiramu vidíts fel), hát ez a saltimbocca esetében végképp így van. A saltimbocca alapvetően egy roppant egyszerű étel, amely kevés alapanyagot tartalmaz. Nagyszerűség az összetevői nemességében rejlik. Az eredeti receptben borjúhús, vékonyra szelt pármai sonka és zsálya szerepel, kevés olívaolaj, vaj, fehérbor, só és bors.

A zsálya nagyon kellemes ízvilágot kölcsönöz neki, így azt semmiképpen ne hagyjuk ki. Ha viszont a borjút nem kedveljük, akkor nyugodtan kísérletezhetünk például pulykával is, azzal is remek lesz!

Hozzávalók

  • 8 féltenyérnyi vékony borjúhús
  • 8 zsályalevél
  • 4 szelet pármai sonka
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2,5 dkg vaj
  • só, bors

A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, mindegyikre fél szelet sonkát és 1-1 levél zsályát teszünk, amit fogpiszkálóval rögzítünk.

Serpenyőben a vajat felolvasztjuk, a hússzeleteket a zsályás oldalukkal lefelé elkezdjük sütni, majd 2 perc után megfordítjuk, és még 1-1,5 percig sütjük, majd felöntjük a fehérborral, és lefedve 4-5 percig pároljuk.

Ha ezzel el is készültünk, a húst salátával, párolt zöldséggel tálaljuk, de krumplipürével is nagyon finom. A szaftot a húsra vagy a krumplipürére locsoljuk.

Éva Benke

Recent Posts

Több mint fűszer – hogyan segítheti a kurkuma az immunrendszer természetes védelmét?

A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…

2 hét ago

Így lesz stresszmentes a karácsonyod: ünnepi ételek, amiket már most lefagyaszthatsz

A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…

3 hét ago

A Merry Little Ex-mas – a Netflix új karácsonyi filmje annyira rossz, hogy az már jó

Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…

3 hét ago

Az egészség íze és az online gyógyszerrendelés előnyei

Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…

4 hét ago

A tenger sója a ginben – megérkezett a Monkey 47 Distiller’s Cut 2025

Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…

1 hónap ago

Mi a tökéletesen sült csirke titka? A Blaha Chicken Tenders most elárulja

Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…

1 hónap ago