A házi túrókrém nagyon egyszerűnek tűnik, ám ha igazán finomat szeretnénk, akkor az arányon nagyon sok múlik.
Gyerekkorunkban a vaníliás házi túrókrém állandó lakója volt a hűtőnknek, és mérföldekkel jobban szerettük, mint a boltban kapható mű krémeket. Az alap hozzávalókon túl lényegében bármivel dúsíthatjuk, keksszel vagy különböző gyümölcsökkel is nagyon finom, és nem csak desszertnek, de reggelinek is kitűnő választás.
Bár nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető finomság, az arányokat tényleg érdemes pontosan betartani, az egyik legfontosabb pedig, hogy az eredeti vaníliarudat semmiképpen ne spóroljuk ki a krémből.
A tojások sárgáját a cukorral, pudingporral és egy kevés tejjel alaposan elkeverjük (előzőleg a sárgájákat a cukorral kissé habosítjuk). A maradék tejet a vanília magjaival felforraljuk, beleöntjük a masszát, majd addig keverjük, amíg sűrű pudingot nem kapunk. Ezután hagyjuk kihűlni.
A túrót áttörjük, majd hozzáöntjük a kihűlt vaníliás alapot, és botmixerrel addig keverjük, amíg krémes nem lesz.
Poharakba, tálakba adagolva lehűtjük. Tálaláskor megszórhatjuk áfonyával, vagy készíthetünk hozzá karamell vagy gyümölcs öntetet, lényegében bármelyikkel, de önmagában is nagyon finom.
Jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…