A házi túrókrém nagyon egyszerűnek tűnik, ám ha igazán finomat szeretnénk, akkor az arányon nagyon sok múlik.
Gyerekkorunkban a vaníliás házi túrókrém állandó lakója volt a hűtőnknek, és mérföldekkel jobban szerettük, mint a boltban kapható mű krémeket. Az alap hozzávalókon túl lényegében bármivel dúsíthatjuk, keksszel vagy különböző gyümölcsökkel is nagyon finom, és nem csak desszertnek, de reggelinek is kitűnő választás.
Bár nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető finomság, az arányokat tényleg érdemes pontosan betartani, az egyik legfontosabb pedig, hogy az eredeti vaníliarudat semmiképpen ne spóroljuk ki a krémből.
A tojások sárgáját a cukorral, pudingporral és egy kevés tejjel alaposan elkeverjük (előzőleg a sárgájákat a cukorral kissé habosítjuk). A maradék tejet a vanília magjaival felforraljuk, beleöntjük a masszát, majd addig keverjük, amíg sűrű pudingot nem kapunk. Ezután hagyjuk kihűlni.
A túrót áttörjük, majd hozzáöntjük a kihűlt vaníliás alapot, és botmixerrel addig keverjük, amíg krémes nem lesz.
Poharakba, tálakba adagolva lehűtjük. Tálaláskor megszórhatjuk áfonyával, vagy készíthetünk hozzá karamell vagy gyümölcs öntetet, lényegében bármelyikkel, de önmagában is nagyon finom.
Jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…