A Starbucks jó néhány éve népszerű kávéja a sütőtökös latte, amelyet otthon is sima ügy elkészíteni.
Mi kevés hangulatosabb őszi italt tudunk elképzelni, mint az amerikaiak nagy kedvencét: a pimpkin spice latte, azaz a fűszeres, sütőtökös kávé nem csak energizál, de melegséggel is feltölt. Bár elsőre talán furcsán hangzik, hogy a sütőtököt és a kávét ötvözzük, nem érdemes előre ítélni, míg meg nem kóstoltuk, ugyanis egészen kellemes párosítás.
Nem mellesleg ez a kávé remek alternatívája a sütőtök fogyasztásnak, hiszen érdemes kihasználni a zöldségben rejlő értékes tápanyagokat.
Hozzávalók
- 2 dl tej
- 1 adag erős kávé
- 1 evőkanál sütőtökpüré
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 késhegynyi szegfűszeg
- 1 késhegynyi szerecsendió
- 1 csomag vaníliás cukor
Főzzünk le egy nagyobb adag kávét, majd rakjuk egy kisebb lábosba a sütőtökpürét, kutyuljuk össze a tejjel, a cukorral, a fahéjjal, a szegfűszeggel, a vaníliával, és kis lángon kezdjük el szépen melegíteni. Ha a massza homogén, tehát minden feloldódik, le is húzhatjuk a tűzről.
Ha sürget az idő, akkor mikróval is lerövidíthetjük a készítési folyamatot, ha 35-40 másodperc alatt összemelegítjük a hozzávalókat.
Várjunk pár percig, míg kicsit hűl, majd mixerrel krémesítsük. Öntsük egy dekoratív pohárba a sütőtökös-tejes keveréket, és csorgassuk rá a kávét. A tetejére rakjunk habosított tejet vagy tejszínt, de pluszba még fahéjjal is megszórhatjuk.
[sc name=”facebook” ]