Fotó: Simply Recipes
A levendulás limonádé stressz-csökkentő, antibakteriális hatású, és nem utolsósorban remek hűsítő a forró nyári napokon.
A limonádégyártás nem egy bonyolult folyamat, valószínűleg nem okoz semmilyen nehézséget, így kezdők is nyugodtan nekiállhatnak a kísérletezésnek. A levendulás limonádé nemcsak nagyon ízletes, de egészséges is, számos jótékony hatóanyag megtalálható benne, így tökéletes frissítő egy hosszú nap után.
Felforraljuk a víz felét, majd levesszük a tűzről. Hozzáadjuk a mézet és a száraz levendulát vagy az olajat.
Körülbelül 20 percen keresztül állni hagyjuk, majd leszűrjük és kancsóba öntjük.
Hozzáadjuk a citromok levét, a maradék vízzel összekeverjük, és a hűtőben pihentetjük.
Citromkarikákkal és levendulavirággal díszítve tálaljuk.
[sc name=”facebook” ]
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…