Italok

Óvatos Duhaj Hoplager: boltokban a II. Soproni Sörfőzőverseny nyertes söre

A napokban kerül a boltok polcaira Cserjés László sörfőző alkotása: az Óvatos Duhaj hoplager malátásan testes, európai és újvilági komlóktól gazdag ízvilágú söre a Soproni Óvatos Duhaj sörcsalád legújabb tagjaként debütál. 

Február közepétől vásárolható meg az a sörkülönlegesség, amely a II. Soproni Sörverseny kitűntető első helyezését vihette haza. A versenyen 26 lelkes házi sörfőző mutathatta meg remekeit, melyek közül ismét egy komoly szakmai zsűri, valamint egy sörkedvelő laikus csapat választotta ki azt, amelyik leginkább „ötvözi az ismert és szeretett láger ízt és az izgalmas komlójegyeket”.

A Cserjés László receptje alapján készült sör a legismertebb és legnemesebb virágos, citrusos és gyümölcsös ízű német komlófajtákat kombinálta újvilági fajtákkal, az eredmény pedig magáért beszél: a 4,5 százalékos alkoholtartalmú sör egy üde, gazdagon aromás, könnyen fogyasztható láger lett.

Büszke vagyok arra, hogy az ország egyik legismertebb és legkedveltebb sörmárkájának újabb változata az én közreműködésemmel készült el. Különösen értékesnek látom azt a tapasztalatot, amit a Soproni Sörgyár sörfőzőmesterével való közös munka során szereztem. A gyártási folyamat megtervezésének, a receptúra megalkotásának minden egyes fázisában részt vehettem, ami azon kívül, hogy nagyszerű szakmai kihívást jelentett, igen megtisztelő is volt számomra. Példaértékűnek tartom a kezdeményezést, amelyben egy profi sörgyár és egy otthoni sörfőző működhetett együtt” – mondta el Cserjés László, a II. Soproni Sörverseny győztese.

A hopláger a sörforradalom egyik nagy befutója: bár a felsőerjesztésű sörök is egyre népszerűbbek manapság, még mindig a gazdagon komlózott, gyümölcsös illattal csábító, kesernyés utóízű alsóerjesztésű hoplagerek az itthon egyik nagy sztársörei. Gratulálunk Cserjés Lászlónak, és reméljük, hogy lesz még ilyen soproni sörverseny, melynek nem titkolt célja, hogy a hazai sörfőzőket közelebb hozza egymáshoz.

[sc name=”facebook” ]

Éva Benke

Recent Posts

Recession pop 2025 – mi ez, és miért dobja fel a hangulatod válságidőben?

Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…

4 nap ago

Sakktábla saláta recept – a legújabb nyári trend, amit látnod és kóstolnod kell!

A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…

4 nap ago

Menopauza és étkezés – miért legyünk egészségközpontúak, nem fogyókúrázók?

A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…

5 nap ago

Sminkeltávolítás 2 perc alatt – női praktika reggelre

Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…

5 nap ago

Bögre csokis süti fél perces élvezettel

Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…

5 nap ago

Miért jó, ha magyar terméket választunk? Most már tudományosan is megéri!

Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…

5 nap ago