Italok

Óvatos Duhaj Hoplager: boltokban a II. Soproni Sörfőzőverseny nyertes söre

A napokban kerül a boltok polcaira Cserjés László sörfőző alkotása: az Óvatos Duhaj hoplager malátásan testes, európai és újvilági komlóktól gazdag ízvilágú söre a Soproni Óvatos Duhaj sörcsalád legújabb tagjaként debütál. 

Február közepétől vásárolható meg az a sörkülönlegesség, amely a II. Soproni Sörverseny kitűntető első helyezését vihette haza. A versenyen 26 lelkes házi sörfőző mutathatta meg remekeit, melyek közül ismét egy komoly szakmai zsűri, valamint egy sörkedvelő laikus csapat választotta ki azt, amelyik leginkább „ötvözi az ismert és szeretett láger ízt és az izgalmas komlójegyeket”.

A Cserjés László receptje alapján készült sör a legismertebb és legnemesebb virágos, citrusos és gyümölcsös ízű német komlófajtákat kombinálta újvilági fajtákkal, az eredmény pedig magáért beszél: a 4,5 százalékos alkoholtartalmú sör egy üde, gazdagon aromás, könnyen fogyasztható láger lett.

Büszke vagyok arra, hogy az ország egyik legismertebb és legkedveltebb sörmárkájának újabb változata az én közreműködésemmel készült el. Különösen értékesnek látom azt a tapasztalatot, amit a Soproni Sörgyár sörfőzőmesterével való közös munka során szereztem. A gyártási folyamat megtervezésének, a receptúra megalkotásának minden egyes fázisában részt vehettem, ami azon kívül, hogy nagyszerű szakmai kihívást jelentett, igen megtisztelő is volt számomra. Példaértékűnek tartom a kezdeményezést, amelyben egy profi sörgyár és egy otthoni sörfőző működhetett együtt” – mondta el Cserjés László, a II. Soproni Sörverseny győztese.

A hopláger a sörforradalom egyik nagy befutója: bár a felsőerjesztésű sörök is egyre népszerűbbek manapság, még mindig a gazdagon komlózott, gyümölcsös illattal csábító, kesernyés utóízű alsóerjesztésű hoplagerek az itthon egyik nagy sztársörei. Gratulálunk Cserjés Lászlónak, és reméljük, hogy lesz még ilyen soproni sörverseny, melynek nem titkolt célja, hogy a hazai sörfőzőket közelebb hozza egymáshoz.

[sc name=”facebook” ]

Éva Benke

Recent Posts

Több mint fűszer – hogyan segítheti a kurkuma az immunrendszer természetes védelmét?

A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…

2 hét ago

Így lesz stresszmentes a karácsonyod: ünnepi ételek, amiket már most lefagyaszthatsz

A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…

3 hét ago

A Merry Little Ex-mas – a Netflix új karácsonyi filmje annyira rossz, hogy az már jó

Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…

4 hét ago

Az egészség íze és az online gyógyszerrendelés előnyei

Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…

4 hét ago

A tenger sója a ginben – megérkezett a Monkey 47 Distiller’s Cut 2025

Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…

1 hónap ago

Mi a tökéletesen sült csirke titka? A Blaha Chicken Tenders most elárulja

Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…

1 hónap ago