Italok

Óvatos Duhaj Hoplager: boltokban a II. Soproni Sörfőzőverseny nyertes söre

A napokban kerül a boltok polcaira Cserjés László sörfőző alkotása: az Óvatos Duhaj hoplager malátásan testes, európai és újvilági komlóktól gazdag ízvilágú söre a Soproni Óvatos Duhaj sörcsalád legújabb tagjaként debütál. 

Február közepétől vásárolható meg az a sörkülönlegesség, amely a II. Soproni Sörverseny kitűntető első helyezését vihette haza. A versenyen 26 lelkes házi sörfőző mutathatta meg remekeit, melyek közül ismét egy komoly szakmai zsűri, valamint egy sörkedvelő laikus csapat választotta ki azt, amelyik leginkább „ötvözi az ismert és szeretett láger ízt és az izgalmas komlójegyeket”.

A Cserjés László receptje alapján készült sör a legismertebb és legnemesebb virágos, citrusos és gyümölcsös ízű német komlófajtákat kombinálta újvilági fajtákkal, az eredmény pedig magáért beszél: a 4,5 százalékos alkoholtartalmú sör egy üde, gazdagon aromás, könnyen fogyasztható láger lett.

Büszke vagyok arra, hogy az ország egyik legismertebb és legkedveltebb sörmárkájának újabb változata az én közreműködésemmel készült el. Különösen értékesnek látom azt a tapasztalatot, amit a Soproni Sörgyár sörfőzőmesterével való közös munka során szereztem. A gyártási folyamat megtervezésének, a receptúra megalkotásának minden egyes fázisában részt vehettem, ami azon kívül, hogy nagyszerű szakmai kihívást jelentett, igen megtisztelő is volt számomra. Példaértékűnek tartom a kezdeményezést, amelyben egy profi sörgyár és egy otthoni sörfőző működhetett együtt” – mondta el Cserjés László, a II. Soproni Sörverseny győztese.

A hopláger a sörforradalom egyik nagy befutója: bár a felsőerjesztésű sörök is egyre népszerűbbek manapság, még mindig a gazdagon komlózott, gyümölcsös illattal csábító, kesernyés utóízű alsóerjesztésű hoplagerek az itthon egyik nagy sztársörei. Gratulálunk Cserjés Lászlónak, és reméljük, hogy lesz még ilyen soproni sörverseny, melynek nem titkolt célja, hogy a hazai sörfőzőket közelebb hozza egymáshoz.

[sc name=”facebook” ]

Éva Benke

Recent Posts

Bacon Jam – A nyár legsűrűbb ízbombája, amitől minden étel gourmet lesz

Képzeld el a ropogósra sült szalonnát, az édesre karamellizált hagymát, barnacukrot, balzsamecetet és egy kis…

2 nap ago

Dzsúdló és a McDonald’s összeállt – Itt a zenész ikonikus Mekis menüje

Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…

1 hét ago

Kímélő receptek ropogós élménnyel – a zsírszegény sütés titkai

Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…

2 hét ago

Kymco ZX 50 karbantartási tippek

Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…

3 hét ago

Nyári diétázás – bukásra programozva?

Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…

3 hét ago

Mennyi alkohol van a borban és mikorra ürül ki a szervezetünkből?

Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…

4 hét ago