Az aszalt szilva-krémleves önmagában is nagyon ízletes, egy kevés fahéjjal megbolondítva pedig olyan finom, mint egy desszert.
Nem tudod, milyen levest főzz karácsonyra? A halászlé és a húsleves helyett valami különlegesebb, de mégis gyorsan és egyszerűen elkészíthető levesre vágysz? Akkor az aszalt szilva-krémleves a neked való választás, hiszen villámgyorsan összeállítható, és csupán néhány összetevő és egy turmix kell szükséges az elkészítéséhez.
Fahéjas aszalt szilva-krémleves
- 25 dkg szilva
- 1 db fahéjrúd
- 2 db szegfűszeg
- 5 dkg kristálycukor
- 2 dl habtejszín
- 1 teáskanál citromlé (ízlés szerint)
- só
Egy lábasba tesszük az aszalt szilvát, felöntjük 6 dl vízzel, hozzáadunk egy csipet sót, beletesszük a fahéjrudat és a szegfűszeget, majd az egészet felforraljuk.
Miután felforrt, nyolc szem szilvát kiszedünk a levesből, és apróra vágjuk őket. További 10 percig forraljuk a levest, majd a fahéjrúd és a szegfűszegek eltávolítása után hozzáadjuk a cukrot, valamint a tejszínt. Ízlés szerint citromlevet is öntünk hozzá.
Ismét felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről, és botmixerrel krémes állagúra pürésítjük. Melegen és hidegen is fogyaszthatjuk, utóbbi esetben hagyjuk kihűlni, és tegyük néhány órára a hűtőbe.
Tálaláskor megszórjuk a durvára vágott aszalt szilvával, végül pedig ízlés szerint egy kevés tejföllel vagy tejszínnel is meglocsolhatjuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]