A klasszikus majonézes kukoricasaláta sokak kedvence, de kóstoltátok már a pikáns, lila hagymával és kaliforniai paprikával készült verziót?
Ki ne imádná a jó öreg majonézes kukoricát? Gyerekjáték az elkészítése, csupán 10-15 perc összeállítani, remekül passzol a különféle húsokhoz, karácsonykor pedig különösen népszerű köret. Most egy olyan arcát mutatjuk meg, amelynek az elkészítése ugyanolyan egyszerű, viszont sokkal sokkal izgalmasabb, mint az eredeti, a megszokott alapanyagok mellett ugyanis a lila hagyma, a kaliforniai paprika és egy cayenne bors is helyet kap az ételben.
Pikáns majonézes krumplisaláta
500 g csemegekukorica
1 db zöld kaliforniai paprika
1 db sárga kaliforniai paprika
1 közepes fej lila hagyma
30 g majonéz
5 g mustár
60 g tejföl
só
bors
cayenne bors
Hideg vízben feltesszük a mirelit kukoricát, és a csomagoláson leírtak alapján megfőzzük (természetes konzerv kukorica is használható).
Amíg a kukorica fő, a paprikákat megmossuk, apró kockákra vágjuk. A lila hagymát megtisztítjuk, majd apróra vágjuk.
A majonézt kikeverjük a mustárral és a tejföllel, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a cayenne borssal.
Ha a kukorica megpuhult, leszedjük a tűzről, leszűrjük, és hagyjuk kicsit hűlni. Ha már langyos, összekeverjük a majonézes mártással, a felaprított lila hagymával és az összedarabolt kaliforniai paprikával. Jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ][/sc]