A narancsmártás remek kiegészítője az ünnepi asztalnak, mivel nem csak az édes sütikhez, de a sós sültekhez is kiváló.
Karácsony táján mindenki sokat tanakodik azon, mi lehetne az ünnepi menü, és mivel tudná picit feldobni a hagyományos ételeket. A narancsmártás pont ezekre az alkalmakra kínál megoldást, ugyanis remekül megy a sült húsokhoz, a kacsához például különösen.
A narancsszószhoz 3 narancs levét kifacsarjuk – a rostját nyugodtan benne hagyhatjuk.
1 evőkanál cukrot karamellizálunk, majd mehet bele a narancslé, 1 narancs héját zöldségpucolóval levágjuk, 1-2 mm-es csíkokra vágjuk és az is mehet a cukros narancslébe.
Ezután ízlés szerint fűszerezzük (őrölt fahéj, őröl gyömbér, só) a levet, majd kb. 1 dl pecsenyelevelet és fél dl bort öntünk hozzá, és lassú tűzön besűrítjük.
Félóra alatt kész is az isteni narancsmártás.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…