A narancsmártás remek kiegészítője az ünnepi asztalnak, mivel nem csak az édes sütikhez, de a sós sültekhez is kiváló. 

Karácsony táján mindenki sokat tanakodik azon, mi lehetne az ünnepi menü, és mivel tudná picit feldobni a hagyományos ételeket. A narancsmártás pont ezekre az alkalmakra kínál megoldást, ugyanis remekül megy a sült húsokhoz, a kacsához például különösen.

narancsszósz
Fotó: Wednesday Night Coffee

Hozzávalók

  • 3 narancs leve
  • pecsenyelé és 0,5 dl bor
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1/2 kávéskanál őrölt gyömbér
  • 1 narancs héja vékony csíkra vágott héja

A narancsszószhoz 3 narancs levét kifacsarjuk – a rostját nyugodtan benne hagyhatjuk.

1 evőkanál cukrot karamellizálunk, majd mehet bele a narancslé, 1 narancs héját zöldségpucolóval levágjuk, 1-2 mm-es csíkokra vágjuk és az is mehet a cukros narancslébe.

Ezután ízlés szerint fűszerezzük (őrölt fahéj, őröl gyömbér, só) a levet, majd kb. 1 dl pecsenyelevelet és fél dl bort öntünk hozzá, és lassú tűzön besűrítjük.

Félóra alatt kész is az isteni narancsmártás.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetés: