A baconbe göngyölt burgonya köretként, mártogatóssal pedig gyors, könnyed vacsoraként is tálalható. 

Ha már unjuk a rizst, a krumplipürét és a sült krumplit, akkor érdemes valami olyannal gazdagítani a repertoárt, ami változatosabb és izgalmasabb, mint a megszokott hagyományos köretek. A baconbe gyöngyölt krumpli pont ilyen: az ízekben gazdag, ropogós zöldség ideális köret húsok és zöldségek mellé, de önmagában egy finom mártogatós társaságában gyors vacsorának is megállja a helyét.

Baconbe göngyölt krumpli

  • 1 kg burgonya
  • 20 dkg pulykasonka
  • 30 dkg bacon
  • 1 evőkanál vaj
  • só, bors
  • olaj

A burgonyát megmossuk, megtisztítjuk, majd mérettől függően 5-6 darabra vágjuk. Sós vízben félig puhára főzzük őket.

Ezután a krumplit leszűrjük, és amíg még meleg átkenjük a vajjal és sózzuk, borsozzuk, majd minden darab burgonyát egy szelet sonkába csomagolunk, ezt követően pedig egy darab baconbe.

Egy tepsit kiolajozunk, majd beletesszük a burgonyákat, és 180 fokon 10 perc alatt megsütjük. Meg is forgatjuk, hogy minden oldala egyenletesen átsüljön.

[sc name=”facebook” ][/sc]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: