baconbe tekert krumpli
Fotó: My Recipes

A baconbe tekert krumpli olyan laktató, hogy nem csak köretként, de egy könnyed mártogatós társaságában akár főételként is kínálhatjuk. 

A krumpli tipikusan az az alapanyag, amely millió és egy féle változatban elkészíthető: készülhet belőle püré, süthetjük sütőben, és még főételként is kínálhatjuk. A baconben sült verziót igazán egyszerű elkészíteni, csupán elő kell főzni a krumplit, bebugyolálni a szaftos baconbbe, majd betolni a sütőbe, és várni, hogy készre süljenek az ínycsiklandó falatok.

Baconbe tekert krumpli

1 kg krumpli
25 dkg bacon

A krumplit megpucoljuk, négy-hat részre vágjuk, majd sós vízben körülbelül 10 percig előfőzzük.

A krumpliszeleteket lecsöpögtetjük, majd egyenként baconba bugyoláljuk, és sütőpapírral bélelt tepsin elrendezgetjük őket.

180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül 30 perc alatt készre sütjük a krumplikat. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ][/sc]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: