Fotó: Leite's Culinaria
A krumplipüré nem a legbonyolultabb étel, de egy kis rafinériával egészen különlegessé is varázsolható. Ecetes-olívás krumplipüré recept!
Kétségtelen, hogy a klasszikus tört burgonya is nagyon finom, de most lendüljünk túl ezen, és próbáljunk ki egy különlegesebb verziót. Mindegy, hogy sárgarépás, édes burgonyás, sajtos vagy karfiolos, mindegyik máshogyan és másért finom, érdemes tehát kísérletezni az ízekkel és az állagokkal, hiszen számtalan dologgal feldobható a klasszikus recept.
Íme a mi egyik kedvencünk:
1 kg burgonya
6 ek olívaolaj
3 ek fehér balzsamecet
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
A burgonyát alaposan megmossuk, majd bő sós vízben feltesszük főni.
Amikor a villa már könnyen belemegy, leöntjük róla a vizet. Érdemes jeges vízbe tenni pár percre, mert így nagyon egyszerűen lehúzhatjuk a héját.
Sózzuk-borsozzuk, majd a krumplinyomóval még egyszer átmegyünk rajta. Hidegen-melegen egyaránt fogyaszthatjuk, bárhogyan isteni.
[sc name=”facebook” ]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…