Köretek

Ecetes-olívás krumplipüré

A krumplipüré nem a legbonyolultabb étel, de egy kis rafinériával egészen különlegessé is varázsolható. Ecetes-olívás krumplipüré recept!

Kétségtelen, hogy a klasszikus tört burgonya is nagyon finom, de most lendüljünk túl ezen, és próbáljunk ki egy különlegesebb verziót. Mindegy, hogy sárgarépás, édes burgonyás, sajtos vagy karfiolos, mindegyik máshogyan és másért finom, érdemes tehát kísérletezni az ízekkel és az állagokkal, hiszen számtalan dologgal feldobható a klasszikus recept.

Íme a mi egyik kedvencünk:

Ecetes-olívás krumplipüré

1 kg burgonya
6 ek olívaolaj
3 ek fehér balzsamecet
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

A burgonyát alaposan megmossuk, majd bő sós vízben feltesszük főni.

Amikor a villa már könnyen belemegy, leöntjük róla a vizet. Érdemes jeges vízbe tenni pár percre, mert így nagyon egyszerűen lehúzhatjuk a héját.

A burgonyát megpucoljuk, majd kézi krumplinyomó segítségével összezúzzuk.
Ezután hozzáadunk egy-két evőkanál fehér balzsamecetet, illetve ízlés szerinti mennyiségű olívaolajat.

Sózzuk-borsozzuk, majd a krumplinyomóval még egyszer átmegyünk rajta. Hidegen-melegen egyaránt fogyaszthatjuk, bárhogyan isteni.

[sc name=”facebook” ]

Éva Benke

Recent Posts

Fat Mama brunch – amikor a reggeli és az ebéd összeér egy falatnyi rock’n’rollban

Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…

23 óra ago

A legfinomabb BBQ csirkemell pác – gyors, házi recept grillezéshez vagy serpenyőhöz

Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…

5 nap ago

Roppanós édesburgonya falatok. A tökéletes sós nasi egy őszi estéhez

Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…

5 nap ago

Üveg előtetők: tervezési tippek, terhelés, beszerelés

Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…

5 nap ago

Fenntarthatóság az acélban – tapasztalatok a környezetbarát építési megoldásokban

A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…

5 nap ago

Húsgolyók, amik után bárki feleségül kérne

Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…

6 nap ago