A krumplipürét többek között azért is szeretjük, mert egyszerűsége ellenére egy kis rafinériával nagyon különlegessé is varázsolható.
Ugyan a hagyományos tört burgonya is nagyon finom, ha ennél azért kicsit extrábbra vágynál, akkor van egy jó hírünk: a krumplipüré az egyik legjobban kombinálható köret, ami csak létezik, a variációk tárháza végtelen, és már egy apró kis változtatással, mind kinézetében, mind pedig ízében egy egészen másik ételt kaphatunk. Ezúttal kéksajttal bolondítottuk meg a klasszikus köretet.
1 kg burgonya
2 dl tej
7 dkg vaj
7 dkg kéksajt
só
metélőhagyma a díszítéshez
A burgonyát alaposan megmossuk, majd bő sós vízben feltesszük főni.
Amikor a villa már könnyen belemegy, leöntjük róla a vizet. Érdemes jeges vízbe tenni pár percre, mert így nagyon egyszerűen lehúzhatjuk a héját.
A burgonyát megpucoljuk, majd kézi krumplinyomó segítségével összezúzzuk. Hozzáöntjük a tejet, és krémes állagúra keverjük.
A vajat jól összedolgozzuk a sajttal, hozzáadjuk a krumplihoz, és az egészet jól összedolgozzuk.
Ízlés szerint sózzuk, majd a tetejét megszórjuk az apóra vágott metélőhagymával. Azonnal tálaljuk.
[sc name=”facebook” ][/sc]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…